Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

Tijdens de uitzending van De Rijdende Rechter staat een conflict tussen Wil Boekkooi en Quingo centraal. Inzet de gratis achteruitkijkcamera. Want, gratis is gratis. Maar zo simpel als het lijkt, is het niet ….

Aanschaf Quingo Vitess ll scootmobiel met fikse korting

In de uitzending ‘Voor het karretje spannen’ van De Rijdende Rechter (KRON-NCRV) maakt u kennis met Wil Boekkooi. Als zij op de televisie een reclame ziet over een Quingo 5-wiel scootmobiel belt ze de leverancier.

Na een demonstratie van de 5-wiel Quingo Vitess ll scootmobiel schaft ze op 27 oktober 2016 een exemplaar aan. Op de totaalprijs bedingt mevrouw Boekkooi een korting.

Zij is in haar nopjes. Tot zij op een dag een folder onder ogen krijgt, waarop staat: ‘Een gratis achteruitkijkcamera bij aanschaf van een Quingo Vitess of Quingo Toura. Actie geldig tot 31 oktober’. Die achteruitkijkcamera heeft mevrouw Boekkooi niet gekregen, maar wil zij wel!

Gratis is gratis: of toch niet?

Wil Boekkooi neemt vervolgens contact op met Quingo over de actie die in de folder staat. Quingo laat haar weten dat zij niet in aanmerking komt voor de actie. Zij heeft namelijk een korting bedongen op de aanschaf van haar 5-wiel scootmobiel en heeft dus geen recht op de gratis achteruitkijkcamera. Mevrouw Boekkooi houdt vol dat ze daar wel degelijk recht op heeft.

De Rijdende Rechter aan zet

De Rijdende Rechter komt uiteindelijk tussenbeide en bekijkt de zaak van de juridische kant. Inzet is: heeft mevrouw Boekkooi nog recht op de gratis achteruitkijkcamera, of niet?

In de uitzending ziet u onder meer dat mr. John Reid mevrouw Boekkooi bezoekt, de 5-wiel Quingo scootmobiel bekijkt, praat met betrokken partijen en de benodigde informatie verzamelt om tot een uitspraak te komen.

Zo blijkt tijdens de behandeling van het conflict door mr. John Reid dat de Quingo-adviseur mevrouw Boekkooi wel degelijk op de hoogte had gesteld van de actie met de gratis achteruitkijkcamera, maar dat zijzelf een andere korting heeft bedongen. Mevrouw Boekkooi stelt zich op het standpunt dat zij van niets wist.

Uiteindelijk verschijnen alle betrokken op de hoorzitting waar zij hun standpunten nogmaals toelichten.

Uitspraak van De Rijdende Rechter

Voordat mr. John Reid definitief uitspraak doet, zegt hij onder andere het volgende: “Dat Quingo Boekkooi wellicht niet heeft geïnformeerd over de actie doet daar niet aan af. Er rust namelijk op Quingo in beginsel geen spreekplicht om Boekkooi te wijzen op de actie.”

Vervolgens acht De Rijdende Rechter het niet aannemelijk dat als mevrouw Boekkooi had geweten van de actie, dat er een overeenkomst tot stand zou zijn gekomen met én een korting én een gratis achteruitkijkcamera.

Gelet op het voorgaande wijst De Rijdende Rechter de vordering van mevrouw Boekkooi af en stelt Quingo in het gelijk.

De Rijdende Rechter beslecht op televisie als jaren burenruzies, familievetes en andere conflicten. De uitspraak van De Rijdende Rechter is juridisch bindend voor de partijen; zij zijn verplicht de beslissing te aanvaarden.

Bekijk de uitzending ‘Voor het karretje gespannen’ van De Rijdende Rechter.

Fotocredits: fotograaf Stijn Ghijsen

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?