Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen
Zonnebloemvakantie en Quinfo scootmobielen

Quingo stelde in het najaar enkele 5-wiel scootmobielen ter beschikking voor een Zonnebloemvakantie in Lunteren op de Veluwe. Een korte impressie.

Zonnebloemvakanties

Sinds enkele jaren organiseren Zonnebloemafdelingen op maat gemaakte vakanties voor volwassenen met een lichamelijke beperking. Deze vakanties zijn kleinschalig en zoveel mogelijk afgestemd op de wensen van iedereen die mee wil. Alles wordt voor de deelnemers geregeld. Zij kunnen zodoende optimaal genieten van de omgeving, uitstapjes en elkaars gezelschap.

Voor zo’n afdelingsvakantie op de Veluwe in groepshotel Het Bosgoed te Lunteren stelde Quingo afgelopen najaar een aantal 5-wiel scootmobielen ter beschikking. Want, Het Bosgoed ligt in een prachtige groene omgeving en heeft op het eigen terrein goed begaanbaar paden voor zowel rolstoelen en ook scootmobielen. Ideaal om in een ontspannen sfeer kennis te maken met de 5-wiel scootmobiel en om er een ritje mee te maken in de natuur en nabije omgeving.

Oefenen met de Quingo scootmobiel

Voordat de gasten met de Quingo scootmobielen gingen rijden, kregen zij en de vrijwilligers van de Zonnebloem eerst instructies over hoe een scootmobiel werkt. Gelukkig was het heerlijk weer om buiten te zijn en konden de gasten vervolgens onder begeleiding fijn oefenen.

De dagen erna was het buiig weer en bleven de scootmobielen helaas binnen.

Scootmobiel rijden een mooie ervaring

Op de laatste dag van de Zonnebloemvakantie klaarde het weer op en gingen de gasten eropuit met de 5-wiel scootmobielen. Zij reden op de goed begaanbare paden rondom het groepshotel. Daarnaast maakte één gast – onder begeleiding van een vrijwilliger op de fiets – met de Quingo scootmobiel een ritje naar het dorp. Al met al vonden de deelnemers aan de  afdelingsvakantie het fijn de scootmobielen tot hun beschikking te hebben. Zij kijken dan ook terug op een mooie ervaring. Bovendien heeft het zelf scootmobielen rijden ertoe bijgedragen dat de bekende ‘koudwatervrees’ werd weggenomen.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?