Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

tweedehands-gebruikte-scootmobiel-kopen-voordelen-nadelen-aankooptips

Een gebruikte of nieuwe scootmobiel kopen, wat is verstandig?

Een gebruikte scootmobiel aanschaffen kost minder dan een spiksplinternieuwe. Maar, is het ook wijs om zo’n gemotoriseerd voertuig tweedehands te kopen? De voors en tegens op een rij.

Voordelen gebruikte scootmobiel kopen

Inmiddels is de scootmobiel flink ingeburgerd. Daardoor groeit de markt voor tweedehands modellen eveneens. Zowel online als offline is een ruim aanbod tweedehands scootmobielen. En uiteraard beïnvloedt dat de prijs positief. Die is lager dan van een nieuw gemotoriseerd gehandicaptenvoertuig. Hierdoor kunt u mogelijk voor minder geld toch een kwalitatief beter bekendstaande scootmobiel aanschaffen. Immers? Ook op de tweedehandsmarkt heeft u tegenwoordig de keuze uit allerlei merken en modellen. Tot slot kunt u na aankoop van een gebruikte scootmobiel er meestal vrij snel mee rijden.

Nadelen gebruikte scootmobiel kopen

Een tweedehands gemotoriseerd gehandicaptenvoertuig kopen kent ook nadelen. Zo heeft een gebruikte scootmobiel net als een tweedehands auto een verleden en vertoont meestal gebruikssporen. Vervolgens beschikt een ouder en gebruikt model niet over de nieuwste technologische snufjes.

Dan de scootmobiel accu? Hoe is het daarmee gesteld? Die bepaalt immers de afstand die u het voertuig kunt afleggen. De actieradius ervan neemt na verloop van tijd, aantal oplaadcycli en gereden kilometers af. Of misschien heeft de scootmobiel lange tijd stilgestaan en dan rijst de vraag of de accu wel regelmatig is opgeladen. Zo niet? Dan is de kans groot dat de capaciteit ervan sterk is gedaald. Het advies is dan ook: maak een lange proefrit en rijd niet alleen een blokje om. Zo kunt u de actieradius van de accu beoordelen.

En, koopt u de tweedehands scootmobiel van een particulier? Dan stopt de garantie op het moment dat u met uw aankoop de deur uitrijdt. Schaft u een gebruikte scootmobiel bij een erkende leverancier aan? Dan kunt u onderhandelen over de garantiemogelijkheden en/of servicevoorwaarden.

Gebruikte 5-wiel Quingo scootmobiel kopen

Wilt u een tweedehands scootmobiel aanschaffen? Informeer dan bij ons klantencontactcentrum naar de mogelijkheden. Met enige regelmaat krijgen wij via inruil onder andere tweedehands Quingo scootmobielen retour.

Het aantrekkelijke daarvan is dat u tegen lagere kosten toch in een geavanceerde 5-wiel scootmobiel kunt rijden. Die is niet alleen zeer stabiel, maar kent eveneens een fijn (ergonomisch) zitcomfort en een kleine draaicirkel.

Uiteraard lopen onze monteurs de gebruikte scootmobielen volledig na voordat deze worden doorverkocht. Indien nodig worden niet deugdelijke onderdelen vervangen door nieuwe. Ook zorgen wij ervoor dat de tweedehands scootmobiel een goede en betrouwbare accu heeft.

En? Zijn er problemen met de gebruikte scootmobiel die u bij ons kocht? Of is er onderhoud nodig? Na het maken van een afspraak komt onze monteur bij u langs en zorgt dat u snel weer met uw tweedehands scootmobiel op pad kunt. Want, ook als u een gebruikte scootmobiel bij ons koopt geniet u van onze uitstekende service.

Tips tweedehands scootmobiel kopen

Gaat u een gebruikte scootmobiel kopen? Dan is het goed om eerst na te denken over wat uw wensen zijn en hoeveel u wilt besteden. Onze handige lijst met 10 aankooptips gebruikte scootmobiel kan u daarbij helpen. Of neemt contact op met ons klantencontactcentrum voor advies.

Wat is uw ervaring met het kopen van een gebruikte scootmobiel? Deel uw bevindingen hieronder of bezoek ons op Facebook. Heeft u nog tips? Natuurlijk zijn die ook welkom.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?