Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

kosteloos-scootmobiel-vijfwielige-Quingo-Vitess-ALS-patient-veilig-stabiel

ALS-patiënt Frank Bleekmolen neemt zijn 5-wiel Quingo Vitess scootmobiel in ontvangst.

ALS-patiënt Frank (49) ontving afgelopen donderdag zijn 5-wiel Quingo Vitess scootmobiel. Deze heeft het Vijfde Wiel (leverancier Quingo) gratis ter beschikking gesteld na het ontroerende bericht van zijn broer Patrick.

Val met 3-wiel scootmobiel

Onlangs zocht Patrick Bleekmolen via Facebook de publiciteit nadat zijn broer Frank, die sinds oktober 2015 ALS-patiënt is, met zijn 3-wiel scootmobiel viel. Hierbij brak Frank zijn linker sleutelbeen. En omdat hij geen kracht meer heeft in zijn rechterarm, belandde hij noodgedwongen in een verpleegtehuis. Kostbare tijd die hij niet thuis bij zijn gezin kon doorbrengen. “Ik kon de eerste tijd niet meer zelf eten, drinken of mijn billen afvegen als ik naar de wc geweest was”, vertelt hij in het Noordhollands Dagblad.

Voorkeur 5-wiel scootmobiel

Overigens? Voordat Frank de 3-wiel scootmobiel ontving had hij gemeente gewezen op het feit dat de scootmobielen met 3 wielen (verstrekt via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning) onveilig zijn en makkelijk omvallen. “Ik heb zelfs een offerte voor een 5-wiel scootmobiel aangevraagd en die kost een fractie meer. Maar dat mocht alleen als ik mijn persoonsgebonden budget zou aanspreken, terwijl ik dat de komende tijd nog hard nodig heb voor andere voorzieningen”, zo schrijft het Noordhollands Dagblad. Daarbij kreeg Frank te horen dat de 3-wielige scootmobielen wel veilig zijn. Om toch mobiel te blijven ging Frank uiteindelijk overstag.

Kosteloos stabiele en veilige 5-wiel Quingo

Dankzij de aandacht die zijn broer Patrick zocht in, hebben wij Frank gelukkig kunnen helpen. Wij hebben hem inmiddels kosteloos een 5-wiel Quingo scootmobiel plus een rollator ter beschikking gesteld. Afgelopen donderdag is die bij Frank afgeleverd. De 5-wiel Quingo scootmobiel kent een uiterst stabiele wegligging dankzij de Quintell techniek. Daarbij is de 5-wiel scootmobiel uitvoerig getest op veiligheid als het gaat om stoepjes op- en afrijden evenals het nemen van scherpe bochten.

Wij wensen Frank en zijn familie heel veel sterkte met de strijd tegen ALS.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?