Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen
Wanneer-scootmobiel-nodig-mobiliteit-probemenscootmobiel nodig?

Wilt u graag naar buiten? Winkelen? Naar familie of vrienden? Maar, beperkt uw verminderde mobiliteit dat? Een scootmobiel biedt dan uitkomst. En… weet u dat het zelfs mogelijk is om de aanschaf van een scootmobiel via uw gemeente vergoed te krijgen? In dit blog vertellen wij u er mee over. Maar, allereerst antwoord op de vraag: Wanneer heb ik een scootmobiel nodig?

Verminderde mobiliteit en zelfstandigheid

Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend. Te voet en/of op de fiets eropuit trekken. Even een frisse neus halen, boodschapjes doen, meedoen aan een buurtactiviteit, vrienden bezoeken, met uw kleinkinderen op pad enzovoort. Maar, door uw leeftijd en/of lichamelijke klachten wordt dat steeds lastiger. Met andere woorden: uw bewegingsvrijheid neemt af en zo ook uw zelfstandigheid. Dat kan de kwaliteit van uw leven behoorlijk beïnvloeden. En dat terwijl er tegenwoordig allerlei oplossingen zijn die u kunnen helpen mobiel te blijven. Te gaan waar u wilt en dagelijks te genieten van het leven. Een scootmobiel biedt dan zeker uitkomst. Maar, wanneer bent u op het punt in uw leven aangekomen dat u de stap zet en ervoor kiest een scootmobiel te kopen?

Wanneer een scootmobiel nodig? Stel uzelf deze vragen!

Er zijn legio redenen op te sommen om een scootmobiel aan te schaffen. Want, het biedt u een flink aantal voordelen. Het verhoogt uw mobiliteit. Draagt bij aan uw bewegingsvrijheid, maakt u een stuk zelfredzamer en ook zelfstandiger. Kortom: al met al komt dat uw levenskwaliteit ten goede. Enkele vragen die u zichzelf kunt stellen als u twijfelt of een scootmobiel het aangewezen voertuig voor u is.

  • Merkt u dat lopen en/of staan steeds moeilijker gaat? Waardoor u minder gaat bewegen en veel tijd (zittend) binnenshuis doorbrengt?
  • Bekruipt u misschien het gevoel dat door uw beperkte mobiliteit uw wereld steeds kleiner wordt, omdat u steeds minder onder de mensen komt en/of naar buiten gaat?
  • Heeft u mogelijk gezondheidsklachten? Zoals reuma, osteoporose, verslechterde conditie door ziekte, evenwichtsproblemen of een fysieke beperking? Wordt het daardoor steeds lastiger om eropuit te gaan?
  • Bent u niet meer in staat om zelf uw boodschappen te doen? Of misschien kost dat u wel erg veel energie? Waardoor u de rest van de dag te moe bent en nauwelijks nog in staat om iets te ondernemen?
  • Vindt u het fijn om met familie en kleinkinderen eropuit te trekken? Maar, kost het samen lopen en/of fietsen u eenvoudigweg te veel moeite en energie? En haakt u mogelijk af om hun niet tot last te zijn?
  • Wilt u graag vrienden bezoeken, maar kunt u dat niet meer zelfstandig doen door uw beperkte mobiliteit? Gebrek aan energie? En wilt u niet telkens andere benaderen om u te halen en te brengen?

En hoe is het met uw mobiliteit gesteld? Kunt u nog zelfstandig op pad of heeft u wat extra hulp en/of ondersteuning nog om uw dagelijkse bezigheden te kunenn blijven doen?

Meer energie, bewegingsvrijheid en zelfstandigheid dankzij scootmobiel

Herkent u zich in een aantal van de bovenstaande vragen? En wilt u toch graag lekker genieten van uw leven? Geregeld even naar buiten? Met uw kleinkinderen eropuit? Meedoen aan seniorenactiviteiten in de buurt? Een kop koffie drinken bij vrienden? Zelfstandig winkelen? Meer energie hebben voor uw dagelijkse doen en laten? Een scootmobiel is dan zeker het overwegen waard. Omdat het u de mogelijkheid biedt weer mee te doen en te genieten van de leuke en fijne dingen in uw leven. Eenvoudigweg omdat u meer rust krijgt, mobieler wordt, uw bewegingsvrijheid vergroot én bijdraagt aan uw zelfstandigheid.

Vergoeding aanschaf scootmobiel van gemeente via Wmo/pgb

Vraagt u zich af: Heb ik een scootmobiel nodig? Omdat u moeilijk loopt? Snel vermoeid bent en/of kortademig? Maar, beschikt u niet over de financiële middelen? Wellicht is het mogelijk om een scootmobiel van de gemeente vergoed te krijgen via de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). De vergoeding is ongeacht uw inkomen!

De vergoeding voor de aanschaf van een scootmobiel kan op 2 manieren, namelijk:

– in natura: de gemeente regelt dan alles voor u en verstrekt meestal een 3-wiel scootmobiel.

– via het persoonsgebonden budget (pgb): u heeft dan alle keuzevrijheid en mag ook kiezen voor een 4- of 5-wiel model.

Om in aanmerking te komen voor de Wmo wordt uw mobiliteit getoetst. Daarnaast betaalt u voor zowel de in naturavergoeding als het pgb een eigen bijdrage van 19 euro per maand.

Wenst u een scootmobiel te kopen en wilt u gebruikmaken van de Wmo-vergoeding? Wij helpen u dan graag verder.  Schroom niet om contact met ons op te nemen. Dat kan gratis via 0800 – 2020 of mail ons: klantenservice@quingo.nl.

Groei aantal scootmobielen in Nederland

Trouwens, hoe fijn een scootmobiel is hebben veel Nederlanders inmiddels ervaren. Want, in 2009 telde Nederland tussen de 250.000 en 300.000 van dergelijke voertuigen. En de komende decennia neemt het aantal alleen nog maar verder toe. Volgens Consument en Veiligheid zullen er in 2030 naar verwachting 600.000 scootmobielen zijn in Nederland. Onder andere door de vergrijzing. Want, in 2040 is naar schatting 26% van de bevolking 65-plusser en hiervan is een derde deel ouder dan 80 jaar.

Graag zelf kennismaken met de mogelijkheden die een scootmobiel u biedt. Wij helpen u graag verder. U kunt ons bellen op 0800 – 2020 voor meer informatie óf een brochure (incl. DVD) aanvragen. Of maak vrijblijvend een afspraak voor een thuisdemonstratie met onze Quingo scootmobielen.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?