Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

vragenlijst-vereisten-scootmobiel-rijden

Vragenlijst om te checken of een scootmobiel het passende voertuig voor u is.

Lijkt het bezit van een scootmobiel u fantastisch? Vanwege afname mobiliteit, ziekte, leeftijd en dergelijke? Ga met onderstaande vragenlijst na of een scootmobiel het juiste vervoermiddel voor u is.

Vragenlijst scootmobiel te besturen

Scootmobiel rijden lijkt misschien op het eerste gezicht eenvoudig, maar toch vergt dat het nodige van u. Misschien niet superveel, maar toch. Zowel lichamelijk als geestelijk. Dus? Overweegt u een elektrische scootmobiel aan te schaffen? Dan zijn er enkele aspecten om rekening mee te houden. De onderstaande vragenlijst helpt u om na te gaan of een scootmobiel het voertuig is dat u zoekt.

  1. Werkt uw gehoor nog naar behoren? Dat is met een gehoortest eenvoudig na te gaan.
  2. Is uw gezichtsvermogen goed? Een ogentest biedt in deze uitkomst.
  3. Beschikt u over voldoende concentratievermogen? Tijdens het rijden mag u niet te snel afgeleid zijn.
  4. Hoe is uw reactievermogen? Bent u in staat snel te reageren om onverwachte verkeersituaties?
  5. Heeft u inzicht in verkeersituaties? Ofwel: bent u in staat verkeersituaties in te schatten en te overzien?
  6. Hoe is het met uw leervermogen? Kunt u nog makkelijk nieuwe vaardigheden aanleren? Bijvoorbeeld het bedienen van een elektrisch voertuig?
  7. Kunt u nog enkele meters zelfstandig lopen? Bijvoorbeeld om op de scootmobiel te stappen en eraf, maar ook om een winkel naar binnen te gaan. Of van de stalling naar uw woning te lopen?
  8. Beschikt u nog over genoeg kracht in uw armen en handen? Dat is nodig om het stuur enige tijd vast te houden, adequaat te sturen en de snelheid van de scootmobiel te regelen.
  9. Rechtop zitten? Hoe lang kunt u dat? Wanneer u een scootmobiel bestuurt, moet u doorgaans langere tijd rechtop kunnen zitten om bijvoorbeeld van A naar B te gaan en terug.

U kunt deze vragen met onder andere uw huisarts bespreken, fysio- en/of ergotherapeut. Om na te gaan of een scootmobiel het vervoermiddel is dat geschikt voor u is. Waar het om gaat is: nagaan of u – gezien u geestelijke en/of lichamelijk gezondheid – zonder hulp van anderen een scootmobiel kunt besturen en deelnemen aan het verkeer.

Welke scootmobiel past bij u?

Zijn er uiteindelijk geen belemmeringen om een scootmobiel te besturen? Dan is het voor de aanschaf van een scootmobiel zaak uw wensen, behoeften en eisen in kaart te brengen. In een eerder artikel op dit blog hebben wij een praktische checklist met aankooptips samengesteld onder de titel: welke scootmobiel past bij mij.

Info, vragen en gratis proefrit scootmobiel

En uiteraard staan wij als scootmobielverkoper u ook graag met advies en raad bij om een juiste keuze te maken. Indien u dat wenst kunt u via ons een proefrit bij u thuis aanvragen. Uiteraard is dat gratis. Of vraag vrijblijvend meer informatie via ons contactformulier of bel gratis onze klantenservice: 0800 – 2020 (voor België: 0800 – 16 200).

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?