Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

scootmobiel-topvorm-lente-tips-veiligheid

Breng uw scootmobiel in topconditie voor de eerste lange voorjaarstocht.

Niet iedereen rijdt in de winter scootmobiel. Bent u klaar voor uw eerste rit? 9 tips hoe u dit voorjaar goed voorbereid op pad gaat met uw scootmobiel.

Zo is uw scootmobiel klaar voor het voorjaar!

De temperatuur gaat weer omhoog en de zon schijnt vaker. Misschien heeft uw scootmobiel de winter binnen doorgebracht. Maar, nu de het bijna lente is, wilt u graag weer met uw voertuig eropuit trekken. Naar het bos, een tocht langs de weilanden, een rit door de stad of gewoon even vrienden en familie bezoeken. Daarom hebben wij een aantal eenvoudige tips verzameld zodat u goed voorbereid met uw scootmobiel de weg op rijdt.

1. Doet de accu het nog?

Heeft u tijdens de winterperiode – ondanks dat u geen scootmobiel reed – de accu’s regelmatig opgeladen? Zo niet? Laat de accu’s dan even controleren voordat u deze oplaadt.

2. Is de verlichting in orde?

Loop ook even de elektronica na of laat het door uw vaste onderhoudsspecialist doen. Dus, doet de verlichting het nog? Werkt zowel het voor- als achterlicht goed? En de richtingaanwijzers? Goede verlichting vergroot een veilige verkeersdeelname.

3. Werken de rollende onderdelen goed?

Rijdt u scootmobiel nog zoals u bent gewend? Of gaat het toch allemaal wat stroever? Misschien is het goed de zogenaamde rollende onderdelen even te laten controleren door een vakman. Want, een optimale werking ervan vermindert de weerstand en verhoogt uw rijplezier.

4. Zijn de banden op spanning?

Controleer eveneens even de banden. Hebben die nog genoeg profiel? Zitten er geen barstjes of schuurtjes in? En hoe staat het met de spanning van de banden? Is die goed? Dat draagt bij aan uw rijplezier en de afstand die u kunt afleggen.

5. Geef uw scotmobiel een wasbeurt

Na een lange winter stilstaan, kan uw scootmobiel wat stoffig zijn geworden. Geef uw scootmobiel een poetsbeurt. Haal even een vochtige doek over uw voertuig, zodat die er weer op en top uitziet. Overigens draagt een goed onderhouden scootmobiel bij aan een langere levensduur.

6. Vergeet uw regenkleding niet

En hoewel het zonnetje weer vaker schijn en de temperaturen omhoog gaan, kan een onverwachte regenbui u altijd overvallen. Neem daarom altijd regelkleding mee. Kies het liefst voor een goed ademend, winddicht en regenbestendige bovenkleding. Natuurlijk biedt een speciale regenponcho ook bescherming tegen een onverwachte plensbui.

7. Trek warme onderkleding aan voor lange ritjes

Ook in het voorjaar is het goed u warm te kleden als u een lange rit of bijvoorbeeld een scootmobieltocht maakt. Want, als u rijdt zit u lange tijd stil en dan kunt u het koud krijgen. Zorg daarom voor een (thermisch) shirt met lange mouwen en eventueel dito lange onderbroek onder uw gewone kleding. Uiteraard kunt u ook een schootkleed gebruiken om warm te blijven.

8. Hulp bij pech geregeld?

Heeft u een pechhulpverzekering? Dat kan handig zijn wanneer u lange tochten gaat maken. Dan bent u ervan verzekerd dat u wordt geholpen als u met panne langs de weg komt te staan.

9. Neem uw mobiel mee

Maakt u een toertocht met uw scootmobiel? Laat dan anderen weten dat u eropuit trekt. En… vergeet niet uw smartphone – opgeladen uiteraard – mee te nemen. Zo kunt u altijd een bekende, familielid, pechhulpservice en dergelijke bellen.

 En… is uw scootmobiel klaar voor de lente?

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?