Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

Wilt u graag een sfeervolle kerstmarkt bezoeken met uw scootmobiel? Genieten van kraampjes,  de Kerstman, muziek, chocolademelk, glühwein en meer? Wij verzamelden enkele goed toegankelijke kerstmarkten voor scootmobielrijders.

Tip 1: Kerstmarkten Valkenburg

Traditiegetrouw wordt Valkenburg jaarlijks omgetoverd tot ‘dé Kerststad van Nederland’. Het hele stadje is dan in kerstsferen gehuld en bruist van de activiteiten. Zo worden de beroemde mergelgrotten omgetoverd tot een sfeervolle kerstmarkt met honderden kraampjes, sfeervolle kerstversieringen, duizenden lichtjes, meterslange miniatuurdorpjes, indrukwekkende zandsculpturen en nog veel meer. U kunt er kerstinkopen doen, warme chocolademelk met slagroom drinken, delicatessen proeven en genieten van muziek. Voor de kerstmarkten kunt u terecht in de Fluweelengrot en de Gemeentegrot. Al met al is de ‘Kerststad van Nederland’ een mooie plek om in de kerststemming te komen. Wilt u deze kerstmarkt bezoeken met uw scootmobiel? De kerstmarkt in de Fluweelengrot en/of in de Gemeentegrot zijn zeer goed toegankelijk met een rolstoel, scootmobiel en rollator. Open tot 29 december 2019. Meer info: Kerststad Valkenburg.

Tip 2: Royal Christmas Fair

Deze kerstmarkt vindt plaats in het historische centrum van Den Haag aan het Lange Voorhout. Er zijn heel veel kraampjes waar u de geuren en het kerstgevoel kunt opsnuiven. Met glühwein, winterse lekkernijen, sfeerverlichting, houtsnijwerk, kaarsen en kerstwaar. Verder zijn er optredens van theatergroepen, kinderkoren, de enige echter Kerstman, culturele activiteiten en voorstellingen. De voorgaande jaren was deze kerstmarkt redelijk tot goed toegankelijk voor scootmobielen en rolstoelen. Echter, dit jaar is er geen informatie beschikbaar over de toegankelijkheid ervan. Wilt u graag deze kerstmarkt bezoeken met uw scootmobiel. Dan is het goed even contact op te nemen met de organisatie: 070 – 307 29 07 of de gemeente Den Haag. De Royal Christmas Fair is dagelijks geopend van 12 tot 21 uur  tot 24 december.  Meer info: Royal Christmas Fair Den Haag.

Tip 3: WinterWelVaart in Groningen

Van vrijdag 20 tot en met zondag 22 december 2019 vindt de 13e editie van WinterWelVaart in Groningen plaats. Dit is een bijzonder kerstevenement in Noord-Nederland, want er meren dan ruim twintig sfeervol verlichte, historische schepen aan in het mooiste stukje binnenstad van Groningen, namelijk: de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A. Aan boord kunt u zich onderdompelen in het uitgebreide muziek-, theater- en kunstprogramma. Maar, ook aan de wal is heel veel te doen en te beleven. Daardoor is het bezoeken van dit evenement met kerstmarkt ook geschikt voor wie minder mobiel is en bijvoorbeeld scootmobiel rijdt. Onderweg naar en op de terugweg leggen de schepen ook nog aan in onder andere Zoutkamp (14 en 15 december 2019) en Werf Wolthuis, Sappermeer (14 december 2019). Meer info: WinterWelVaart.

Tip 4: Warme Witte Winter Weken

Dit is hét winterevenement in Soest met tal van activiteiten. Waaronder een levende kerststal, vuurkorven, winterse versnaperingen en een Anton Pieckdorp vol nostalgische winkeltjes die telkens wisselen van winkelier. Ook zijn er veel muzikale optredens. De ene keer een kinderkoor, de andere keer een professioneel koor of artiesten. Open tot 23 december. Voor zover bekend is deze kerstmarkt goed toegankelijk voor onder meer rollators en scootmobielen. Meer info: Warme Witte Winter Weken in Soest.

Tip 5: Kerstmarkt in uw omgeving

De kans is groot dat er in uw woonplaats ook een kerstmarkt, samenzang, lichtjesavond of andere activiteit wordt georganiseerd vanwege de komende feestdagen. Informatie daarover vindt u meestal in het huis-aan-huis-blad. En heeft u vragen over de toegankelijkheid van een kerstevenement in uw woonomgeving met een scootmobiel? Neem dan even contact op met de organisatie.

Gaat u een kerstmarkt bezoeken met uw scootmobiel? En is die buiten? Kleed u dan warm en/of neem een schootkleed mee. Lees ook onze tips hoe u zich beschermt tegen winterse kou als scootmobilist.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?