Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

Wanneer mag ik de accu van mijn scootmobiel opladen? En mag dat ook tussendoor?

Vraagt u zich ook af wanneer en hoe vaak u de accu van uw scootmobiel moet laden? De belangrijkste regels op een rij.

Over het opladen van de scootmobiel accu krijgen wij veel vragen. Bijvoorbeeld: Wanneer moet ik de accu laden? Hoe vaak? Kan het tussendoor? Of is het verstandiger het laadproces helemaal af te ronden? Wij hebben daarom de belangrijkste richtlijnen voor het opladen van de scootmobiel accu bijeengebracht.

Scootmobiel accu algemeen

– Het laden van de accu van uw scootmobiel gebeurt volledig automatisch. U sluit de lader aan en heeft er geen omkijken meer naar. Het laadproces is voltooid als het lampje op ‘groen’ staat. Dan is de accu dus vol!

– Vaak wordt geadviseerd de accu’s dagelijks, na elke rit, op te laden. In de praktijk blijkt echter dat het beter is de accu’s pas te laden als deze meer dan 50% ontladen zijn. Wanneer dat voor u geldt, is nogal lastig in te schatten. Wij hebben daarom een aantal algemene richtlijnen opgesteld. Zo haalt u het maximale uit de accu’s van uw scootmobiel.

– Belangrijk: Rijd de scootmobiel accu’s nooit helemaal leeg, dat gaat ten koste van de levensduur. Meestal is het zelfs niet meer mogelijk de accu’s weer op te laden!

– Let op: Het algemene advies luidt de laadcyclus van de accu’s altijd volledig af te ronden! Dit betekent dat u uw scootmobiel pas weer mag gebruiken als de accu’s helemaal zijn geladen. Ongeacht uw rijgedrag. Of u nu intensief gebruik maakt van uw scootmobiel, regelmatig of af en toe. Kortom: onderbreek het laadproces nooit. Wacht tot het lampje ‘groen’ is!

Oplaadadvies accu’s voor elk type scootmobielrijder

– Intensieve scootmobielrijder

U rijdt vaak en meestal lange afstanden. Laad de accu van uw scootmobiel dagelijks op. Dus komt u thuis na een (lange) rit? En gebruik u die dag uw scootmobiel niet meer? Sluit dan uw scootmobiel aan op de lader. Zodra het lampje groen is, haalt u de scootmobiel van het laadstation.

– Regelmatige scootmobielgebruiker

Rijdt u geregeld korte afstanden? Dan hoeft u niet elke keer de accu’s op te laden. Belangrijk is dat u de accu’s oplaadt wanneer u deze ½ of ¾ heeft leeggereden. Bijvoorbeeld: Kunt u met uw scootmobiel gemiddeld een afstand van 50 kilometer rijden? En maakt u dagelijks ritjes van 5 kilometer? Dan is het advies om één keer in de 6 dagen de accu’s op te laden. Gaat u een lange rit maken? Zet dan uw scootmobiel de avond ervoor aan de lader en laadt de accu’s de hele nacht. Komt u weer thuis na een lange tocht? Sluit dan uw scootmobiel weer aan op de lader.

– Sporadische gebruiker scootmobiel

Gebruikt u af en toe uw scootmobiel? Dan hoeft u niet steeds de accu’s op te laden. Immers, de batterijen lopen langzaam leeg. Het is belangrijk dat u regelmatig de accu’s een nacht laadt. Bij voorkeur 1 keer in de 3 of 4 weken. Heeft u plannen om een lange rit te maken? Sluit dan de avond ervoor uw scootmobiel aan op het laadstation zodat het de hele nacht kan opladen. Bent u weer thuis na de lange tocht? Laad uw scootmobiel dan opnieuw op via de oplader.

Heeft u ondanks deze informatie nog vragen over het opladen van de scootmobiel accu? Of wenst u antwoord op een andere vraag over het onderhoud van en/of rijden met een scootmobiel? Stel uw vraag via Facebook, onze contactpagina of bel ons.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?