Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

hoe-lang-gaat-scootmobiel-accu-mee

Hoe bevordert u de levensduur van uw scootmobiel accu?

Over de levensduur van een scootmobiel accu krijgen wij bij Quingo geregeld vragen. Daarom deze keer antwoord op de vraag hoe lang een scootmobiel accu meegaat.

Hoe lang gaat een scootmobiel accu mee?

Helaas is het moeilijk exact aan te geven wat de levensduur van de accu van een scootmobiel is en wanneer deze dus aan vervanging toe is. Er zijn namelijk allerlei factoren die invloed hebben op de accucapaciteit van uw voertuig. Hieronder een overzicht met wat zoal de levensduur van een scootmobiel accu beïnvloedt.

Temperatuur

Een accu houdt niet van koud weer en vorst. U kunt dan minder ver rijden met uw scootmobiel. Ook het laden in een koude omgeving heeft een negatief effect op de levensduur van een accu. Daarom is het devies: stal uw scootmobiel droog en laad de accu in een ruimte van pakweg minimaal 15 graden Celsius. Notabene: stel de acculader ook niet bloot aan vocht of regen.

Gewicht

Een scootmobiel kan een bepaald gewicht vervoeren. Vervoert u geregeld zware spullen met uw scootmobiel? Dan heeft dat uiteindelijk ook een negatief effect op het uithoudingsvermogen van de accu. Houd u daarom aan het draagvermogen van uw scootmobiel.

Gadgets

Ook wanneer u allerlei extra’s aansluit op uw scootmobiel vergt dat het nodige van de accu. Daardoor kan de levensduur van de accu afnemen. Denk aan het aansluiten van een routeplanner, verwarmde handgrepen, een radio enzovoort op uw voertuig.

Rijgedrag

Vervolgens kan ook hoe u rijdt het uithoudingsvermogen van een accu verminderen. Immers, telkens optrekken en afremmen vergt meer van de batterijen dan wanneer u constant rijdt.

Laadcyclus

Het advies is om de laadcyclus altijd helemaal af te maken. Dus tot de accu vol is en de acculader dat aangeeft. Want, telkens de batterijen deels opladen – of bijvoorbeeld tussentijds bij een laadpunt – vermindert de levensduur.

Leegrijden accu

De accu van uw scootmobiel helemaal leegrijden, is geen goed idee. Het kan zelfs funest zijn. De kans bestaat namelijk dat de accu niet meer oplaadt!

Leeftijd van de accu

Na verloop van tijd slijt een accu en kunt u er minder ver mee rijden. Immers, de accu gaat niet eeuwig mee. Echter, houdt u zich aan de (laad)instructies van de leverancier? Dan beperkt u slijtage en gaat de accu van uw scootmobiel langer mee.

Scootmobiel accu problemen

Vermoedt u dat de accu van uw scootmobiel niet meer optimaal is? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Dat kan ook als u geen Quingo 5-wiel scootmobiel rijdt. Wij hebben namelijk een uitgebreid netwerk van scootmobiel monteurs die door het hele land werken. Zij komen – na afspraak – bij u thuis om de accu van uw scootmobiel te repareren.

Wilt u ook antwoord op een vraag over scootmobiel rijden? Het gebruik ervan? Stel uw vraag gerust. Wij komen er dan zo snel mogelijk op terug.

Wat is uw ervaring als het gaat om de levensduur van de accu van uw scootmobiel?