Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen
tussentijds opladen scootmobiel stopcontact

Over het laden van de scootmobiel zijn veel vragen. Deze keer aandacht voor het tussentijds opladen van de accu bij een oplaadpunt. Wel of niet doen?

Tussentijds de scootmobiel accu opladen

Over het algemeen adviseren wij om de accu van een scootmobiel niet tussentijds op te laden bij een laadpunt voor elektrische voertuigen. Want, geregeld tussendoor de accu bijladen beïnvloedt de levensduur van de accu. Die neemt dan af.

Echter, het kan gebeuren dat tijdens een dagje weg met de scootmobielclub, naar de bossen met de familie of dagje naar een bezienswaardigheid uw accu plots leeg is. Hoe komt u dan thuis? Dan is het natuurlijk prettig te weten dat er inmiddels verspreid over het land allerlei laadpunten zijn waar u de accu van uw scootmobiel kunt opladen. Wij adviseren om er alleen bij hoge uitzondering gebruik van te maken.

Waarom oplaadpunten voor elektrische voertuigen?

Door de enorme groei van elektrische vervoermiddelen zijn er op steeds meer plekken oplaadpunten te vinden om de accu’s op te laden. Immers, de mogelijkheden die de huidige generatie accu’s bieden zorgen ervoor dat de actieradius van elektrische voertuigen gelimiteerd is. Dat geldt zowel voor auto’s, scooters, fietsen, scootmobielen en dergelijke. Tussentijds opladen bij een laadpunt onderweg is dan de enige mogelijkheid om verder te kunnen rijden.

Waar bevinden zich de oplaadpunten?

Het laden van een scootmobiel kan gewoon in een stopcontact en u kunt onderweg terecht bij oplaadpunten voor fietsers. Tegenwoordig bieden onder andere restaurants en cafés diverse oplaadmogelijkheden aan voor scootmobielen, scooters en fietsers. Echter, ook fietsenwinkels, bezienswaardigheden en dergelijke beschikken steeds vaker over oplaadplekken voor elektrische voertuigen aan. Verder vindt u onder andere informatie over openbare oplaadpunten via bijvoorbeeld: Oplaadpalen en Stekkerweb.

Tips dagje weg

– Laad in elk geval de avond voor u bijvoorbeeld een tocht maakt de accu van uw scootmobiel op.

– Vergeet uw acculader niet mee te nemen als u een lange rit maakt. Doe deze in een tas en hang het de dag voor vertrek bij de deur of leg het op uw scootmobiel

– Gaat u een dagje eropuit? Inventariseer vooraf waar de oplaadpunten zich bevinden op uw route. Zo heeft u altijd de gelegenheid om de accu van uw scootmobiel bijtijds op te laden

– Neem in geval van calamiteiten ook uw mobiele telefoon mee plus eventueel lidmaatschap voor pech onderweg.

Heeft u ook een vraag over scootmobiel rijden en/of het gebruik ervan? Stel uw vraag. Wij komen er dan zo snel mogelijk op terug.

Maakt u overigens weleens gebruik van de elektrische oplaadpunten onderweg voor uw scootmobiel?

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?