Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

kopen-scootmobielen-checklist-vragen-keuze-maken

Gaat u een scootmobiel kopen? Probeer het voertuig uit.

Wanneer u plannen heeft om een scootmobiel te kopen, is het goed vooraf met een aantal zaken rekening te houden. Bijgaand onze adviezen op deze klantvraag.

Scootmobiel kopen? 6 vragen om uzelf te stellen

Vraag 1:

Hoe snel wilt u rijden met de scootmobiel? De snelheden variëren namelijk van zo’n 6 tot wel 22 km/uur. Wilt u bijvoorbeeld met een fietser op pad? Dan is het fijn als uw scootmobiel zo’n 12 km/uur haalt. Wilt u er alleen mee in de buurt rijden? Naar de supermarkt, de markt, koffiedrinken bij vrienden en dergelijke. Dan volstaat een lagere snelheid meestal.

Vraag 2:

Heeft u rug- en/of nekklachten? Dan is het bijvoorbeeld ook goed te letten op de vering van een scootmobiel. Een comfortabele scootmobiel biedt dan uitkomst. Overigens deze helpt natuurlijk ook dergelijke klachten voor te zijn.

Vraag 3:

Welke afstanden wilt u met uw scootmobiel afleggen? Korte stukjes of juist lange. Voor deze laatste geldt dat u dan een zwaardere accu nodig heeft.

Vraag 4:

Hoeveel wilt u maximaal uitgeven aan een scootmobiel? Misschien is zelfs een tweedehands scootmobiel een optie.

Vraag 5:

Hoe stabiel en wendbaar moet de scootmobiel zijn? Een 5-wiel Quingo staat bekend vanwege z’n stabiliteit en wendbaarheid in diverse situaties.

Vraag 6:

Wilt u de scootmobiel ook meenemen in uw auto of de trein? Dan kan het zijn dat een opvouwbare of demontabele scootmobiel een optie is. Vergeet niet te checken hoe groot uw kofferbak is en wat de afmetingen en het gewicht van de scootmobiel zijn.

Meer vragen over een scootmobiel kopen

Bekijk zeker ook even onze handige checklist over een scootmobiel kopen. Daarmee wordt het kiezen van een passende scootmobiel een stuk eenvoudiger.

En natuurlijk helpt onze klantenservice u ook graag verder wanneer u plannen heeft een scootmobiel aan te schaffen. Bel gratis 0800 -2020 of vul ons contactformulier in.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?