Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen
informatie over draaicirkel scootmobiel Quingo 5-wiel

Heeft u plannen om een scootmobiel te kopen? Dan is het handig te weten wat de draaicirkel van het elektrische voertuig is. Want, een kleine draaicirkel zorgt dat een scootmobiel wenbaar is en u er makkelijk mee manoeuvreert in kleine ruimtes. In dit blog meer over wat wordt bedoeld met een draaicirkel van een scootmobiel en ook wat de draaicirkel van de 5-wiel Quingo modellen is.

Wat wordt eigenlijk bedoeld met draaicirkel?

Hebben wij het over de draaicirkel? Dan bedoelen we eigenlijk het kleinste rondje dat u met een scootmobiel kunt maken. Dus als u het stuur volledig naar een kant draait en de ruimte die het voertuig dan nodig heeft om een rondje te rijden, is de draaicirkel. Des te korter het rondje, des te korter de draaicirkel is. Daarbij geldt vervolgens ook vaak dat hoe kleiner een scootmobiel is, hoe kleiner het rondje dat kan worden gemaakt. Echter, bij scootmobielen kan een korte draaicirkel ten koste gaan van de stabiliteit waardoor het risico op kantelen bestaat.

Bijvoorbeeld een 3-wiel scootmobiel heeft een korte draaicirkel en is dus erg wendbaar. Nadeel is echter dat dit de stabiliteit danig beinvloedt en de kans op kantelen bestaat. De Quingo 5-wiel heeft eveneens een kleine draaicirkel, maar boet niet aan stabiliteit in dankzij toepassing van de Quintell-technologie. Hierdoor staat het 5-wiel voertuig altijd stevig en behoort omvallen met de Quingo scootmobiel tot het verleden.

Kijken we vervolgens naar de 4-wiel scootmobiel, die heeft een grotere draaicirkel vanwege de vier wielen waarop het staat en is daardoor ook stabieler dan een 3-wiel model. Hierdoor is het echter wel weer moeilijker manoeuvreren met een 4-wieler in kleine ruimtes. Dat maakt de 4-wiel scootmobiel dan ook minder geschikt om in huis te gebruiken. Daarbij komt dat de 4-wieler minder beenruimte biedt vanwege de twee voorwielen.

Wat is het belang van een (kleine) draaicirkel scootmobiel?

Bij de aanschaf van een scootmobiel is het zeker niet alleen zaak te letten op de lengte en breedte van het voertuig. Ook de draaicirkel is relevant. Zoals gezegd is dit de ruimte die een scootmobiel minimaal nodig heeft om rond te draaien. Zo zorgt een kleinere ofwel kortere draaicirkel ervoor dat u makkelijker manoeuvreert met uw scootmobiel in kleine ruimtes, zoals: een supermarkt, in een lift, openbare gebouwen en thuis. Maar, ook bij het stallen in de berging,  gang of klein schuurtje is het fijn te weten dat de scootmobiel goed wendbaar is en weinig ruimte nodig heeft om te draaien. Dat geldt eveneens voor het rijden door krappe gangetjes en op smalle (winkel)paden. Kortom, een stabiele en veilige scootmobiel met een kleine draaicirkel maakt het simpel en eenvoudig manoeuvreren voor een scootmobielbestuurder een stuk makkelijker.

Wat is de draaicirkel van Quingo scootmobielen?

Om u een indruk te geven van de afmeting en de Quingo scootmobiel, inclusief de draaicirkel bijgaand een handig overzicht.

Model scootmobiel LxBxH Draaicirkel
Quingo Ultra (demontabel) 120x58x94 cm 104 cm
Quingo Flyte (opvouwbaar) 110x59x101 cm 102 cm
Quingo Classic 122x64x90 cm 107 cm
Quingo Plus 122x64x116 cm 107 cm
Quingo Vitess2 127x64x134 cm 113 cm
Quingo Toura2 139x67x143 cm 132 cm

Tips kopen scootmobiel en checken draaicirkel

Gaat u een scootmobiel kopen? Dan is het dus belangrijk na te gaan waarvoor u het vervoermiddel gaat gebruiken. Bijvoorbeeld in huis of voor korte ritjes? Voor lange tochten? Maar, ook waar u het voertuig gaat stallen. Heeft u een schuurtje?  Is er een berging bij uw appartement? Of plaatst u de scootmobiel thuis in de gang? Dan is het goed rekening te houden met de breedte van de in- en uitgang. Kunt u daar zonder problemen in en uit te rijden? Vervolgens moet u er ook op letten dat er wat extra ruimte rondom aanwezig is. Immers, u moet ook zonder problemen kunnen in- en uitstappen. Kortom, checken wat de draaicirkel van een scootmobiel is zeker aan te raden wanneer u besluit zo’n voertuig aan te schaffen.

Quingo service: check draaicirkel thuis

Kiest u voor een Quingo 5-wiel scootmobiel? Die een korte draaicirkel heeft, zoald hierboven beschreven. Dan checken wij bij u thuis of onder andere de draaicirkel voldoet. Dus of u zonder problemen uw voertuig in en uit de berging kunt rijden en of er voldoende ruimte resteert voor het op- en afstappen aan de zijkant.

Heeft u vragen over de draaicirkel van Quingo scootmobielen? Wilt u meer informatie over de Quingo 5-wiel modellen? Bel ons gratis op 0800-2020 of vraag een Quingo informatiepakket aan.

Ook zijn wij benieuwd naar uw ervaringen met de wendbaarheid van scootmobielen. Uw reactie en/of ervaringen lezen wij graag op onze Facebook-pagina.

 

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?