Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen
scootmobiel toegankelijke uitjes voor hele gezin
Rijdt u scootmobiel en komen uw kleinkinderen op bezoek? Dan is het natuurlijk heerlijk om er samen een dagje op uit te gaan. Daarom verzamelden wij voor u en uw kleinkinderen een aantal scootmobiel toegankelijke uitjes in Nederland. 

Wat zijn toegankelijke uitstapjes

Kenmerkend voor een toegankelijk uitje is dat er brede paden zijn, geen onoverkoombare hindernissen en er is een lift aanwezig. Dat is fijn wanneer u minder mobiel bent en afhankelijk van een scootmobiel of rolstoel. De toegankelijkheid van een uitje zorgt ervoor dat u gewoonweg samen met uw vrienden, maar ook familie en/of kleinkinderen eropuit kunt. Van dierentuin en pretpark tot historisch kasteel en museum. Steeds meer gelegenheden zijn dusdanig aangepast waardoor ze goed toegankelijk zijn voor mensen die slecht ter been zijn en/of andere mobiliteitsbeperking hebben. Wij hebben een aantal plekken gespot waar u scootmobiel toegankelijke uitjes vindt.

Scootmobiel toegankelijke uitjes

  1. Uitmetkinderen.nl

Op de website Uit met Kinderen vindt u allerlei leuke uitstapjes die u met uw kleinkinderen kunt ondernemen. De uitjes zijn per provincie te zoeken en ook staat aangegeven of de locaties goed toegankelijk zijn voor minder validen.  Van dierentuin en speeltuin tot pretpark en museum. Er zijn legio scootmobiel toegankelijke  uitjes in het hele land voorhanden.

  1. Dagjeuit.nl

Nog een handige website met allerlei soorten uitjes is: Dagje uit/65+uitje.  Dit deel van de site richt zich speciaal op 65-plussers die minder mobiel zijn en scootmobiel toegankelijke uitstapjes zoeken. Echter, er staan ook heel veel fijne dagjes uit op die u prima samen met uw kleinkinderen kunt ondernemen. Diverse markten, bezienswaardigheden, kastelen, botanische tuinen en belevenisparken.

  1. Rolstoeluitje.nl

Ook via de site Rolstoel uitje kunt u zoeken op scootmobiel toegankelijke uitjes per provincie. Gewoon er even heerlijk tussenuit met uw kleinkinderen. Een tocht op een rondvaartboot, historisch museum of lokaal evenement.

Wenst u nog meer inspiratie om met uw kleinkinderen op pad te gaan? Lees dan onze tips in het artikel: Goed toegankelijke dagjes uit voor scootmobielrijders.

 

Tip toegankelijke uitstapjes zoeken

Wilt u zelf op zoek naar goed toegankelijke plekken voor scootmobielrijders dan wel rolstoelbezitters? Zoek via Google eens op: ‘rolstoelvriendelijke uitjes’, toegankelijke uitstapjes’ of  ‘dagje uit voor mindervaliden’.

En heeft u een mooi uitje gevonden, maar staat er op de website geen duidelijke informatie over de toegankelijkheid met een scootmobiel? Bel of mail de organisatie dan. Zo voorkomt u nare verrassingen.

Heeft u nog suggesties voor scootmobiel vriendelijke uitjes? Deel uw tips via onze Facebookpagina.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?