Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

Vandaag kleurt heel Nederland oranje. Van noord tot zuid en van oost tot west. En dat betekent heel veel leuke oranjeactiviteiten. Voor wie scootmobiel rijdt en niet. Bekijk onze tips. Hoe viert u Koningsdag 2018?

1. Voor de buis

Koning Willem-Alexander viert vandaag zijn 51ste verjaardag. Samen met zijn gezin en een aantal leden van het koninklijk huis bezoekt hij de stad Groningen. Volg het twee uur durende stadsbezoek van de koninklijke familie live via de televisie of de liveblog van RTV Noord. Het bezoek begint bij het Prinsenhof. Daar ontvangt burgemeester Peter den Oudsten en Commissaris van de Koning René Paas de koninklijke familie om 11.00 uur. En zoals de laatste jaren gebruikelijk is eindigt het koninklijke bezoek muzikaal op de Vismarkt. Bekijk alle informatie over Koningsdag in Groningen.

2. Koninklijke scootmobieltochten

Er zijn diverse Koninklijke routes die u per scootmobiel kunt rijden. Bijvoorbeeld de ‘Oranjeroute’. Die start bij Paleis Het Loo in Apeldoorn en leidt u onder meer langs Pomphul. Een heuvel met mooi uitzicht waar koningin Sophie, de eerste vrouw van koning Willem III, graag zat.  Verder is er de ‘Parkenroute’ door de Hofstad. U rijdt langs de diverse parken en groengebieden die Den Haag heeft. Ook komt u langs Huis ten Bosch. Rijdt u liever een stukje naast prinses Beatrix? ‘Naar Posbank’ is dan een leuke tocht om te maken. De Posbank is onderdeel van Nationaal Park Veluwezoom en de route voert u langs het standbeeld van onze voormalige koningin Beatrix op de fiets (uit 2002). Het beeld is zo geplaatst dat het net is alsof u naast haar rijdt.

3. Naar de vrijmarkt

Natuurlijk kunt u ook een van de vele traditionele vrijmarkten bezoeken. De plek om een koopje te scoren, te genieten van (lokale) muziekbands, oudhollandse spelen en meer.

4. Koningsdag festivals

Traditioneel zijn er zowel in de grote steden als in de kleinere plaatsen allerlei gratis Koningsdag feesten en festivals. Er zijn kleine lokale evenementen geschikt voor de hele familie tot grotere (muziek)feesten.

5. Familie

Heeft u geen zin in het oranje feestgedruis? Breng dan een ontspannen dagje samen met familie, buren en/of vrienden door. En geniet op een afstandje van hoe Nederland Koningsdag viert.

En… hoe viert u Koningsdag?

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?