Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

Mw. Nooren verteld ons over haar nieuwe gepimpte scootmobiel?

Omdat ik M.S. heb en sinds een jaar geen auto meer rijd, heb ik een scootmobiel aangevraagd via de WMO bij de gemeente. Deze scootmobiel had ik sinds half oktober 2012. Maar omdat dit ‘leen’ mobiel steeds technisch niet in orde was, heb ik er slechts 6 kilometer mee kunnen rijden. Na veel heen en weer gebel tussen de leverancier en de gemeente en mij, werd er niets verholpen.

Op een dag in november 2012 keek ik naar omroep MAX, waar een reclame te zien was over een scootmobiel met een 5e wiel: de Quingo. De boodschap luidde:

  • Wilt u veilig op weg
  • Het is toch prettiger om een goed vervoermiddel te hebben, zodat u zin heeft om vaker op pad te gaan

Nou, dat wilde ik wel. Na overleg met mijn man heb ik Quingo gebeld en op woensdag 2 januari zou er een adviseur komen voor een demonstratie. Een medewerker van Quingo heeft mij zeer professioneel geholpen. Hij stelde een aantal vragen waardoor hij een duidelijk beeld kreeg waarom ik een scootmobiel wilde rijden.

2 januari was het dan zover: er kwam een goedlachse, zeer aardige mevrouw Elle van den Boom, adviseur van Quingo scootmobielen, die op een rustige manier uitleg gaf en antwoordde op vragen die wij stelden. Het klikte meteen.

Toen bleek dat zij niet één, maar meerdere Quingo scootmobielen bij had, konden we samen op pad. Het was een rit van een half uur waarin zij helder uitleg gaf over de bediening van de Quingo. We zijn diverse malen gestopt zodat zij enkele aanpassingen kon doen. Zij heeft ook uitgelegd dat de Quingo eigenlijk niet kan omvallen en we zijn stoep op- en af, zigzaggend gereden en ik had meteen veel vertrouwen in de Quingo. Zelfs op een weg die erg hobbelig is, stuurt de Quingo fantastisch en heb je geen tot weinig last van het slaan van het stuur. Kortom, een ervaring rijker en fijn dat Quingo bestaat. Mijn keuze was direct gemaakt

Na overleg hebben mijn man en ik besloten om het leen mobiel op te laten halen en een Quingo te bestellen. Omdat de levering snel kon plaatsvinden was er nog iets leuks! Een vriend van ons, Jon Tober, presenteert op de motorbeurs in Utrecht. Hij doet dit op een stand van Men at Work en één van de standhouders is MotorWrap. Motorwrap bestickerd normaal gesproken motoren en geeft ze als het ware een nieuw jasje.

Nou, mij is de mogelijkheid geboden om dit met mijn Quingo scootmobiel te doen. Het is geen motor, maar omdat ik motor heb gereden was dit onder het mom van “her – afstapper” Prachtig gevonden!

Ik bedank iedereen, die dit mogelijk heeft, gemaakt, heel graag uit de grond van mijn hart!

Quingo adviseur Elle verteld over het verhaal van Mw. Nooren en haar nieuwe scootmobiel?

Mijn naam is Elle van den Boom en ik ben adviseur bij Quingo Scootmobielen. Afgelopen januari had ik een afspraak bij mevrouw Nooren in Etten-Leur. Mevrouw Nooren heeft M.S. in vrij ernstige mate waardoor ze zeer moeilijk kan lopen. Om toch niet altijd afhankelijk te zijn van de mensen om haar heen had ze er voor gekozen een scootmobiel aan te vragen, deze kreeg ze dan ook vrij snel van de gemeente. Er waren echter steeds stukken aan de scootmobiel en mevrouw?Nooren voelde zich niet veilig op haar scootmobiel van de gemeente.

Toen zag ze een reclamespotje op televisie over de Quingo Scootmobielen waarop ze besloot een afspraak te maken op een dag dat haar man erbij kon zijn. Ik als adviseur van Quingo ben bij mevrouw langs gegaan met een splinter nieuwe bus, vol met vijf-wielige scootmobielen.

Het eerste contact was meteen al heel erg leuk. Ik merkte dat ze zich goed hadden voorbereid en veel vragen voor me hadden. Na het beantwoorden van een aantal vragen stelde ik voor om een proefrit te gaan maken omdat de ervaring van het rijden met een vijf-wielige scootmobiel zelf niet op kan tegen de “praatjes” van een adviseur.

Het was voor mevrouw Nooren een hele ervaring ze voelde zich meteen op haar gemak. Ikzelf had ook een scootmobiel gepakt en ben met haar meegereden. Mevrouw Nooren zat op de scootmobiel met een lach van oor tot oor, als adviseur zijnde zijn dit echt de machtige momenten.

Tijdens de rit hebben we een paar keer wat moeten verstellen om een fijner zitcomfort te creëren wat voor iedereen heel makkelijk te bewerkstelligen is. Bij terugkomst waren al veel vragen beantwoord door haar eigen ervaring met de Quingo scootmobiel.

Na een paar weken goed nadenken hebben mevrouw en meneer Nooren besloten de scootmobiel van de gemeente op te laten halen en een Quingo scootmobiel te gaan kopen. Ze zijn beide fanatieke motorrijders en hadden aangeboden gekregen om op de Motorbeurs in Utrecht de scootmobiel te laten wrapen, wat natuurlijk niet mooier kan dan met een Quingo. Ze hebben een ontwerp gemaakt en op de Motorbeurs in Utrecht hebben ze hem gewrapt (Beplakking door middel van stickers). Mevrouw Nooren mocht hem heel de voormiddag niet zien en om 13.00 uur, jawel hoor, toen werd de Quingo Scootmobiel onthuld met een mooie nieuw look.

Het was een mooie dag met erg veel belangstelling aangezien vele andere bezoekers verrast waren dat ze een bestickerde scootmobiel zagen in plaats van een motor. Het resultaat mocht er dan ook zeker wel zijn!!

Met dank aan mevrouw en meneer Nooren ben ik weer een hele ervaring rijker, ik vond het erg leuk om dit samen met hun te ervaren.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?