Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

online-vrijwilligershulp-burenhulp-gratis-scootmobiel-steun-gezelschap-klusje

Vrijwilligersorganisaties waar u online (buren)hulp vindt voor klusjes, gezelschap, eten koken enzovoort.

Een scootmobiel biedt uitkomst bij verminderde mobiliteit. Maar, waar kunt u terecht voor (gratis) hulp? Een klusje, gezelschap, de tuin, begeleiding? Online adressen voor vrijwillige burenhulp.

Scootmobiel bevordert uw mobiliteit, maar…

Wanneer u ouder wordt en wat moeilijker loopt of door ziekte een mobiliteitsbeperking heeft, is het bezit van een scootmobiel een fijn. Het bevordert uw mobiliteit. Variërend van de dagelijkse boodschappen, een doktersbezoek, naar vrienden en even naar buiten. En in geval van nood kunt u mogelijk op de steun van familie, bekenden en buren rekenen.

Maar, wat doet u als die hulp er niet is? U zich eenzaam voelt? De vakantieperiode aanbreekt? Of als u wilt anderen niet wilt lastigvallen. Voor kleine klusjes in huis, de tuin doen, als gezelschap, eten koken, hulp in het huishouden, bezoek aan een evenement enzovoort. Dan is het fijn te weten dat u online eigenlijk vrij gemakkelijk wat extra hulp kunt krijgen van vrijwilligers. En zelfs ook nog bij u in de buurt.

Meer dan 7 online plekken voor hulp in de buurt

Er zijn diverse vrijwilligersorganisaties die op allerlei fronten ondersteuning ofwel burenhulp en meer bieden. Enkele voorbeelden zijn:

Humanitas.nl; landelijke vrijwilligersorganisatie die gratis is en ruim 80 afdelingen in het hele land telt. Voor praktische hulp, tips, vriendschap en gezelschap.

Stichtinghip.nl; netwerk van kerkleden en parochianen die in hun eigen buurt vrijwillig hulp bieden aan mensen in nood. Het biedt uitkomst wanneer u: zelfstandig woont, geen vrienden, familie of kennissen hebt die u kunnen helpen, niet voldoende geld heeft om hulp te kunnen inkopen, eventueel beperkt bent door gezondheidsklachten of een combi van factoren. Kijk hier in welke plaatsen HiP actief is.

Zonnebloem.nl; landelijk opererende organisatie die zich richt op mensen met een lichamelijke beperking.

Buuv.nu; online buurtmarktplaats voor en door bewoners. Die elkaar helpen zonder dat daar direct iets tegenover staat. Vooral actief in Noord-Holland. Voor gezelschap, hobby, huishouden, boodschappen en klussen buitenshuis tot tuinieren, koken, vervoer, verzorging en begeleiding.

Miess.nl; landelijk platform waar hulpvraag en -aanbod samenkomt. Erop gericht om mensen de mogelijkheid te bieden langer zelfstandig thuis te blijven wonen. U kunt hulp vragen om te winkelen, stukje wandelen, koffie drinken, naar een buurtavond/evenement, schoonmaken, enzovoort. Dit platform is niet gratis. Als hulpvrager moet u 5 euro betalen om het aanbod te zien.

Zorgvoorelkaar.com; op dit platform kunt u terecht voor vrijwillige hulp en professionele begeleiding. Het dienstenaanbod omvat: activiteitenbegeleiding, creatief & muziek, eropuit, klussen & techniek, vervoer, maaltijden & koken plus huishoudelijke ondersteuning.

Diverse vrijwilligers; er zijn nog meer organisaties waar vrijwilligers uit het hele land zich aanmelden om mensen in hun buurt te helpen. Enkele voorbeelden zijn: Buurthulp.nlVraagelkaar.nl en Wehelpen.nl.

Ervaring online vrijwilligershulp?

En heeft u weleens gebruikt gemaakt van een van de vrijwilligersorganisatie voor bijvoorbeeld het huishouden? Als gezelschap? Klusjes? Even eropuit? Eten koken en dergelijke? Geef uw reactie of eventuele tips. Via onze Facebookpagina of ons reactieformulier hieronder.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?