Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

MS-patient-Els-Suur-5-wiel-scootmobiel-Quingo-Flyte-commercial-Nationaal-MS-Fonds-

Screenshot uit de tv-commercial MS Fonds met MS-patiënt Els Suur, haar Quingo Flyte en zoon Bob.

Els Suur (57) is MS-patiënt en figureert in de nieuwste tv-commercial van het Nationaal MS Fonds. Sinds 5 jaar rijdt zij een Quingo scootmobiel, omdat het lopen moeilijker gaat. Een interview.

Commercial Nationaal MS Fonds met Els Suur

In het meest recente spotje van het Nationaal MS Fonds volgt u MS-patiënt Els uit Wijchen en haar oudste zoon Bob. Hij wil zo lang mogelijk leuke dingen met zijn moeder doen. U ziet vervolgens hoe Els samen met Bob in de auto op pad gaat. In de auto nemen zij de opvouwbare Quingo Flyte 5-wiel scootmobiel mee. Dankzij het bezit van die scootmobiel kan Els samen met haar zoon eropuit trekken en leuke dingen ondernemen.

Els werd gevraagd aan de MS-commercial mee te doen na de succesvolle inzamelingsactie die haar jongste zoon Sjoerd voor het Nationaal MS Fonds opzette. “In mei 2016 liep hij The Great Wall Marathon in China waar hij momenteel studeert. Dit is een van de zwaarste marathons ter wereld. Met die actie zamelde hij 6000 euro in voor het MS Fonds. Daar ben ik erg trots op.”

Els over haar MS

Over de ziekte MS vertelt Els ogenschijnlijk nuchter. “In 1988 kreeg ik de eerste klachten. Maar, de diagnose MS bleef uit.” Ze ronde vervolgens haar studie af, kreeg 2 kinderen en werkte. “In 1998 kreeg ik vervolgens oogklachten. Met behulp van een MRI-scan is toen de diagnose MS gesteld. In de daaropvolgende jaren had ik af en toe een schub (aanval, red.) waarvoor ik prednison-behandelingen kreeg. Eigenlijk ging het allemaal vrij goed.” Tot 5 jaar geleden. Toen ging het mis. Els kreeg een ernstige aanval. Daarna ging lopen plots een stuk slechter. “Thuis red ik mij prima en gebruik eventueel een rollator”, legt zij uit. Om ook buitenshuis goed mobiel te blijven, koos Els voor een scootmobiel.

Els over de Quingo scootmobiel

“Ik heb indertijd bewust voor een Quingo 5-wiel scootmobiel gekozen.” Waarom? “Omdat ik tijdens een vakantie ooit op een 3-wiel scootmobiel heb gereden en daarmee ben gevallen. Vandaar.”

Inmiddels rijdt Els al bijna weer 5 jaar op scootmobiel met 5 wielen. Eerst op had zij een Quingo Compact en tegenwoordig bezit zij een opvouwbare Quingo Flyte met automatisch laadstation. “Ik hoef alleen de loopplank uit te rollen en verder is het in- en uitladen volledig geautomatiseerd. En… de Flyte is wat groter dan mijn vorige Quingo scootmobiel, de Compact. Daardoor zit ik nu op ooghoogte. Dat vind ik heel fijn.”

Volgens Els rijdt de 5-wiel scootmobiel echt super. “Voor mij maakt Quingo waar wat het in de reclames belooft. Zo kan ik inderdaad stoepjes op- en afrijden zonder om te vallen. Verder zit het comfortabel, is makkelijk in het gebruik en zorgt dat ik overal kan gaan en staan. Ik kan nu alleen op stap, met mijn gezin, met vriendinnen en ook naar bijeenkomsten en besprekingen voor mijn werk in het land.” Kortom, een ideaal vervoermiddel, aldus Els. “Want, ga je slechter lopen? Dan ontzeg je jezelf heel veel leuks als je het niet doet”, concludeert Els tot slot!

Over het Nationaal MS Fonds

Het Nationaal MS Fonds is de landelijke organisatie voor mensen met Multiple Sclerose (MS). Dit is een ziekte van het centrale zenuwstelsel die meer dan 16.000 mensen in Nederland hebben. De organisatie is actief op de gebieden voorlichting, coaching én onderzoek en bundelt zo de krachten in de strijd tegen MS. Het fonds wordt niet ondersteund door subsidies van de overheid en is daarmee volledig afhankelijk van donaties, giften en sponsoren.

Draagt u net als Quingo het Nationaal MS Fonds een warm hart toe? En wilt u het MS Fonds steunen? Dat kan via: http://www.nationaalmsfonds.nl/help-mee

De MS-commercial met Els en haar zoon bekijken? Dat kan hier.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?