Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

toegankelijkheid-winkels-restaurants-scootmbiel-ongehinderd-app-website

Voorbeeld van de app Ongehinderd. Welke locaties zijn toegankelijk met uw scootmobiel?

Benieuwd welke plekken toegankelijk zijn met uw scootmobiel? Bij u in de buurt of elders in Nederland? Handige apps – als Ongehinderd – en websites die u helpen.

Toegankelijkheid winkels scootmobiel

We schreven als eerder over de toegankelijkheid van winkels, gebouwen, horeca en dergelijke. Want, bent u bijvoorbeeld minder mobiel? Gebruikt u een scootmobiel om op pad te gaan? Dan wordt u soms geconfronteerd met allerlei obstakels. Hoge drempels, een te smalle entree, krappe winkelpaden et cetera. Dat kan zorgen voor teleurstellingen. Met de Ongehinderd app kunt u dat voorkomen.

Website en app Ongehinderd

Ongehinderd richt zich met zowel een website als app op mensen met een lichamelijke beperking. Van blinden, slechtzienden en mensen die slecht lopen tot doven, slechtzienden en rolstoelgebruikers.

Zo brengt de app allerlei locaties die goed toegankelijk zijn met onder andere een scootmobiel in Nederland in kaart. Van winkels, eet- en drinkgelegenheden tot overnachtingsopties. Ook biedt het per plaats informatie over (gratis) parkeren met een Gehandicaptenparkeerkaart (GPK). De volgende steden zijn inmiddels in de app opgenomen, namelijk:  Amersfoort, Deventer, Eindhoven, Maastricht, Apeldoorn en Rotterdam.

De inhoud ervan komt tot stand met hulp van vrijwilligers die locaties testen en beoordelen. Bijvoorbeeld of er drempels zijn, hoe toegankelijk de ingang is, maar ook of er speciale invalidentoiletten zijn enzovoort. U kunt de Ongehinderd app gratis downloaden op uw smartphone via: Ongehinderd voor iPhone en Ongehinderd voor Android.

Toegankelijkheid: Andere handige apps en websites!

Bent u afhankelijk van uw scootmobiel? Dan zijn er nog meer apps plus websites om na te gaan of plekken toegankelijk zijn. Enkele voorbeelden zijn:

HogeNood app

Is een gratis toepassing voor uw mobiele telefoon om de dichtstbijzijnde openbare toilet of semi-openbare toilet te vinden. Voor meer info zie www.hogenood.nl.

Wheelmate app

Ook een gratis app die aangepaste toiletten en gehandicaptenparkeerplaatsen wereldwijd in kaart brengt. Kijk voor meer informatie op: www.wheelmate.com.

Gehandicapten-P app

Deze gratis app informeert u over onder andere hoe het gebruik van de speciale Gehandicaptenparkeerkaart per gemeente in Nederland is geregeld is. Gratis? Onbeperkt parkeren? Maar ook: nagaan of gewone parkeerplaatsen gratis zijn en/of de parkeertijd onbeperkt is et cetera. Downloaden kan via: Gehandicapten P.

Rolstoeltoegankelijke Restaurants

Hoe toegankelijk zijn restaurants voor mensen die minder mobiel zijn en/of een beperking hebben? Ofwel waar  kunt u met uw scootmobiel of rolstoel naar binnen in Nederland? De informatie is afkomstig van restaurants via dinnersite.nl. Meer info vindt u via: http://rolstoeltoegankelijkerestaurants.nl/

Uit met korting

Ook deze website heeft een overzicht opgesteld van toegankelijke dagtripjes in Nederland voor mensen met een beperking. U kunt er per provincie in één oogopslag zien welke dagjes uit toegankelijk zijn. En hoewel het zich richt op de rolstoelgebruiker is het ook een handige leidraad voor scootmobilisten. Want, gaat u een dagje uit met familie en/of vrienden? Dan wilt u er zeker van zijn of de dierentuin, het museum en dergelijke wel goed toegankelijk is voor u. Er een speciale invalidenparkeerplaats nabij de ingang is, speciaal toilet en dergelijke. Kijk voor de info op: https://www.uitmetkorting.nl/informatie/toegankelijkheid/

Uw tips en/of ervaringen met toegankelijkheid

Heeft u nog tips voor andere lezers van deze nieuwsblog? Over de toegankelijkheid van locaties per scootmobiel? Of zijn er ervaringen die u graag wilt delen? Meld het ons. Natuurlijk kunt u ook hieronder of via Facebook een reactie plaatsen.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?