Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen
man in scootmobiel met vrouw op fiets

Heeft u een scootmobiel nodig, omdat u minder mobiel bent? Dan kunt u de aankoop van een Quingo 5-wiel scootmobiel van uw gemeente vergoedt krijgen via een persoonsgebonden budget (pgb). Maar, wat is een pgb en wanneer heeft u er recht op?

Waarom vergoeding van gemeente aanschaf scootmobiel?

Het is mogelijk de aanschaf van een 5-wiel Quingo scootmobiel vergoedt te krijgen van de gemeente.

Hoezo? Gemeenten zijn namelijk verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wet maatschappelijke voorzieningen (Wmo). Belangrijkste doel van die wet is dat iedereen zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen en kan meedoen aan de samenleving. Is hier sprake van in uw persoonljke situatie? Dan kis de gemeente dus verplicht u te ondersteunen.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een scootmobiel? 

Om aanspraak te maken op een scootmobiel-vergoeding via uw gemeente, moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet er onder meer sprake zijn van een fysieke beperking of medische reden. Dus, loopt u slecht, bent u snel moe en bang om te vallen door ziekte, een beperking of ouderdom? En heeft u het hulpmiddel voor een langere periode echt nodig? Dan kunt u via de Wmo een scootmobiel aanvragen. Dus u kunt geen hulpmiddel aanvragen als u bijvoorbeeld een heup of been breekt. Verder heeft u om een scootmobiel vergoed te krijgen geen verwijzing van uw huisarts nodig. Echter soms kan het wel fijn zijn als uw huisarts en andere medici het belang ervan onderschijven.

Komt u in aanmerking voor Wmo-ondersteuning? U mag dan kiezen voor een persoonsgebonden budget (pgb). Dit is een vergoedingsmogelijkheid binnen de Wmo waarmee u bijvoorbeeld uw eigen hulpmiddel als een scootmobiel mag kopen.

Wat houdt zo’n pgb nu precies in?

Simpel gezegd is een pgb een geldbedrag dat u ontvangt van de gemeente. Hiermee kunt u onder bepaalde voorwaarden een scootmobiel naar keuze aanschaffen, zoals de veilige en stabiele 5-wiel Quingo scootmobiel.

Een pgb is het tegenovergestelde van een voorziening in natura. Een andere vergoedingsmogelijkheid van de Wmo. Als u daarvoor kiest, krijgt u een scootmobiel in bruikleen. De gemeente bepaalt dan de leverancier en ook het model. Doorgaans is dat een 3-wiel scootmobiel.

Een toegekende pgb-vergoeding mag u vervolgens uitsluitend uitgeven aan het kopen van een scootmobiel, het onderhoud en de verzekeringen ervan. De facturen hiervan moeten bij de gemeente worden ingeleverd als het pgb is gebruikt. Zo kan de gemeente zien dat de financiële vergoeding juist is besteed.

Rijst de vraag: wanneer én hoe maakt u nu aanspraak op zo’n pgb om een scootmobiel te kopen?

Wanneer heeft u recht op een scootmobiel?

Wilt u een scootmobiel aanschaffen via de Wmo met een pgb-vergoeding? Dan moet u eerst aantonen dat u recht heeft op Wmo-ondersteuning. Daar gelden uiteraard bepaalde voorwaarden voor.

Zo moet u onder andere bewijzen dat u echt een scootmobiel nodig heeft om zelfstandig te blijven wonen en bewegen. Dus bijvoorbeeld dat u niet ver meer kunt lopen zonder een hulpmiddel én ook geen gebruik van ander vervoersoplossingen in uw gemeente kunt maken. In vakjargon heet dit een indicatie aanvragen.

Vaak geeft u bij uw Wmo-aanvraag ook aan dat u een pgb-vergoeding wenst. Wordt uw Wmo-aanvraag goedgekeurd? Dan verneemt u tegelijkertijd ook hoe hoog uw pgb-vergoeding is.

Het aanvragen van een pgb via de Wmo is vaak een nogal lastig proces. Quingo ondersteunt u daar kosteloos bij als u kiest voor een 5-wiel Quingo scootmobiel.

Hoe Quingo u helpt bij aanvraag pgb-vergoeding voor een 5-wiel scootmobiel

Wilt u een Quingo scootmobiel aanschaffen met een pgb-Wmo? Omdat uw mobiliteit vermindert én u de voorkeur geeft aan een veilige en stabiele scootmobiel? Wij begeleiden u graag gratis bij het aanvragen van een 5-wiel scootmobiel met pgb. Want, een pgb aanvragen is best ingewikkeld. U krijgt onder andere te maken met veel regels, voorwaarden en procedures.

Om u te ontzorgen, brengen wij u daarom in contact met een cliëntondersteuner. Dit is uw persoonlijke belangenbehartiger die de complete pgb-aanvraag voor uw Quingo scootmobiel verzorgt en al het overige regelwerk dat daarmee samenhangt. Die service kost u helemaal niets en gebeurt vanzelfsprekend in nauw overleg met u.

Meer over aanschaf Quingo scootmobiel met een pgb

Wilt u meer weten over uw persoonlijke mogelijkheden? Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor een pgb-vergoeding om een 5-wiel scootmobiel te kopen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij begeleiden u namelijk helemaal gratis bij het aanvragen van een Quingo scootmobiel met een pgb. Mail uw vraag naar info@quingo.nl dan bellen wij u z.s.m. terug óf bel ons klantcontactcentrum: 0800 – 2020

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?