Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

Als we iets doen, doen we het goed!

Sponsor Interview met Gijs Moolenaar, Quingo scootmobielen

Sinds 2008 is Quingo exclusief distributeur in Nederland van Quingo scootmobielen, de scootmobiel met 5 wielen! Dit bedrijf is gevestigd in Oirschot (boven de Beka-garage en tegenover de multimate), maar valt niet op omdat zij hier geen showroom hebben. Zij werken namelijk door heel Nederland en doen zowel de verkoop als de reparatie en onderhoud van de scootmobielen bij mensen thuis

Quingo is zeer snel gegroeid en heeft op dit moment zo’n 35 medewerkers waarvan er vele uit Oirschot komen. Het bedrijf is gestart door Nick Moolenaar en wordt nu mede gerund door zoons Pim en Gijs Moolenaar. ‘Ook moeders werkt met ons hoor’ verteld Gijs trots ‘ Zij werkt op de klantenservice afdeling.’

Quingo staat bekend om zijn goede service en unieke 5 wiel scootmobiel. Deze scootmobiel kunt u kennen van de TV waar ze laten zien dat hij zeer stabiel en comfortabel is. En u hebt vast wel eens de vitrine met een Quingo in de hal van de loop bij de Enck zien staan.

Running Team Oirschot5 jaar geleden hebben wij van de RTO, Quingo benaderd om een scootmobiel te kopen. De reden was dat we graag een scootmobiel hadden voor de personen die dit nodig hadden. De familie Moolenaar kwam toen met een, met name voor ons, veel beter sponsor idee. Elke persoon die een scootmobiel gaat rijden heeft namelijk andere eisen aan zijn/ haar scootmobiel. Daarnaast heeft het type scootmobiel te maken met de klachten van de gebruiker. Nu wordt er gekeken naar vering, comfort, wendbaarheid, bereik, snelheid en stabiliteit alvorens een scootmobiel wordt toegewezen. Dit gebeurt door de adviseurs van Quingo en zij doen dit telkens geheel kosteloos.

Nadat het juiste type Quingo is geselecteerd krijgt men deze gratis in bruikleen zolang dit nodig is. Gemiddeld hebben wij op elk moment 2 tot 4 personen die gebruik maken van deze service. Deze mensen kunnen daardoor wel de dingen doen die zij normaal ook konden doen zonder afhankelijk te zijn van vrienden en familieleden. De scootmobielen van Quingo hebben vele mensen geholpen bij hun herstel en hebben de moeilijke periodes aanzienlijk verlicht.

Mede dankzij de hulp van Quingo, kunnen mensen met kanker in de gemeente Oirschot een beroep doen op RTO voor het gebruik van een scootmobiel. RTO hoopt dat zij nog lang op de steun van Quingo kunnen rekenen. Familie Moolenaar, enorm bedankt!

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?