Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen
Controlelijst waarmee u uw scootmobiel in topvorm ofwel goede conditie houdt!

Wilt u dag in dag uit onbezorgd scootmobiel rijden? Genieten van uw mobiliteit? Met onze dagelijkse checklist houdt u uw scootmobiel in topvorm.

Waarom controlelijst voor uw scootmobiel?

Het bezit van een scootmobiel is een groot goed. Zeker wanneer er afhankelijk van bent. Omdat lopen moeilijker gaat en/of vanwege gezondheidsproblemen. Denk aan MSosteoporosereumaCOPD en dergelijke.

Zo’n elektrisch voertuig biedt u legio voordelen. Zo bevordert het onder andere uw mobiliteit, verhoogt uw zelfstandigheid, spaart uw krachten, zorgt dat u genoeg energie overhoudt om leuke dingen te doen én voorkomt ook dat u in een isolement raakt.

Neemt u regelmatig de tijd om uw scootmobiel te controleren? Dan draagt dat bij aan de levensduur van uw elektrische voertuig. Want, zo spoort u tijdig kleine mankementen en/of slijtages op en dat zorgt er uiteindelijk voor dat u jarenlang veilig en met plezier op uw scootmobiel rondrijdt.

Controlelijst: zo houdt u uw scootmobiel in topvorm 

Gebruik onze onderstaande checklist om dag in dag uit te genieten van de voordelen die een scootmobiel u biedt. Met de lijst controleert u zelf eenvoudig of uw elektrische voertuig in goede conditie is en er zonder problemen mee op pad kunt gaan.

 • Check uw scootmobiel op uiterlijke beschadigingen.
 • Zijn de (lucht)banden hard genoeg? Zitten er geen scheurtjes in? Is het profiel nog voldoende?
 • Werkt de verlichting goed?
 • Zitten alle kabels en stekkers goed vast?
 • Is de stuurinrichting vergrendeld als het uw scootmobiel stilstaat?
 • Staat de stoel in de juiste positie, zodat u comfortabel zit en is die vergrendeld?
 • Zitten de armleuningen zowel in de hoogte als in de breedte goed vast?
 • Is de accu volledig opgeladen?
 • Heeft uw scootmobiel een mandje? Controleer dan of die goed vastzit.
 • Kunt u de gashendels vrij bewegen?
 • Rijdt en remt uw scootmobiel naar behoren?

Meer tips om uw scootmobiel in vorm te houden

Andere maatregelen die u kunt nemen om uw scootmobiel in topconditie te houden zijn:

 1. Stal uw scootmobiel op een droge plek of gebruik een afdekhoes. Zo beschermt u uw gemotoriseerde voertuig tegen allerlei weersinvloeden.
 2. Gebruik een extra slot als u op pad gaat en uw scootmobiel ergens stalt, dat maakt de kans op diefstal een stuk kleiner.
 3. Reinig uw scootmobiel regelmatig dat bevordert de levensduur van uw voertuig.
 4. Laat uw scootmobiel periodiek onderhouden door een deskundige. Die controleert de banden, accu, verlichting, stuurinrichting, remmen, wiellagers, stuurkolom enzovoort. Op die manier kunnen gebreken en eventuele slijtages voortijdig worden opgespoord zodat u scootmobiel goed blijft werken en u er zonder problemen veilig de weg mee op kunt.

Controleert u regelmatig uw scootmobiel op slijtage? Gebreken? Geef uw reactie hieronder of deel uw bevindingen via onze Facebookpagina.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?