Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

Een scootmobiel is een elektrisch voertuig. En… het fijne is dat u ermee bijdraagt aan een schoner milieu én gezondere leefomgeving. Maar, waarom is scootmobiel rijden positief voor het milieu?

Elektrisch (scootmobiel) rijden populair

Elektrisch rijden is enorm populair. Zo zijn er steeds meer elektrische voertuigen in het dagelijkse straatbeeld te vinden. Van stekkerauto’s en e-bikes tot elektrische scootmobielen. Belangrijke beweegredenen om te kiezen voor elektrisch rijden zijn onder andere vanwege de positieve bijdrage aan een gezondere leefomgeving, verlaging van de CO2-uitstoot én de energiezekerheid. Immers, fossiele brandstoffen vervuilen de lucht, worden steeds duurder en zijn niet onbeperkt voorradig.

Waarom scootmobiel rijden positief voor het milieu is

Kiest u voor een scootmobiel? Dan verkleint u uw ecologische voetafdruk. Bijgaand 3 keer waarom scootmobiel rijden positief voor het milieu is.

Reden 1: Beter voor de luchtkwaliteit

Een elektrisch voertuig als een scootmobiel rijdt niet op fossiele brandstof (benzine of diesel). Het produceert zodoende tijdens het rijden geen vervuilende uitstoot. Dus er komt geen stikstof en geen fijnstof vrij. Dat is positief voor de luchtkwaliteit, het leefklimaat en de volksgezondheid. Er komen immers geen schadelijke stoffen in de lucht die luchtvervuiling als smog veroorzaken.

Reden 2: Minder CO2 uitstoot

Hoewel bij het opwekken van elektriciteit CO2 vrijkomt, stoot een elektrische scootmobiel zelf tijdens het rijden geen CO2 uit. En gebruikt u groene stroom óf zelfs de grijze variant voor het laden van de accu van uw elektrische vervoermiddel? Dan is de uiteindelijke uitstoot van schadelijke stoffen nog altijd lager dan die van voertuigen die op een fossiele brandstof (diesel of benzine) rijden. Want, die zijn momenteel verantwoordelijk voor pakweg zo’n 23% van de totale CO2 uitstoot. Daarbij komt dat de fossiele brandstoffen op termijn uitgeput raken. Dus ook in die zin draagt het besturen van een elektrische scootmobiel positief bij aan het milieu vanwege de lagere uitstoot van CO2.

Reden 3: Minder geluidsoverlast

Gemotoriseerde voertuigen kunnen voor flink wat geluidoverlast zorgen. Rijdt u elektrisch en bestuurt u een scootmobiel? Dan zult u merken dat dergelijke voertuigen nagenoeg geen geluid produceren, want elektromotoren zijn erg stil. En zodoende is scootmobiel rijden ook positief voor het milieu. U vermindert namelijk als scootmobilist de geluidsoverlast van verkeer.

Scootmobiel ook zuinig in het gebruik

Trouwens? Rijden op een elektrische scootmobiel is ook goedkoper in het gebruik. Want, zo heeft u geen benzinekosten. U laadt de accu van uw scootmobiel  immers eenvoudig thuis op via het stopcontact en stroom is voordeliger dan de reguliere brandstoffen . Daarnaast betaalt u voor een scootmobiel eveneens geen wegenbelasting. Kortom, een scootmobiel is zuiniger.

Bent u benieuwd wat het opladen van een elektrische scootmobiel accu kost? Quingo heeft een handige rekentool online staan waarmee u de stroomkosten van uw scootmobiel accu per oplaadbeurt en per jaar berekent: Bereken Stroomverbruik Scootmobiel.

Wenst u meer informatie over rijden op een elektrische Quingo scootmobiel? Stel uw vraag hier direct online of via Facebook. Natuurlijk kun u ook uw vraag via ons contactformulier stellen of gratis bellen naar 0800 – 2020.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?