Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

scootmobieltocht-loonse-drunense-duinen-nationaal-park-rondrit-

Verken per scootmobiel De Loonse en Drunense Duinen.

De Loonse en Drunense Duinen – sinds 2002 een nationaal park – in Brabant is een prachtig gebied om per scootmobiel te verkennen. Inclusief toegankelijk uitkijkpunt voor scootmobielen.

De Loonse en Drunense Duinen

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen (ruim 35 hectare groot) ligt tussen de steden Brabantse Tilburg, Waalwijk en Den Bosch. Kenmerkend voor dit nationaal park zijn de uitgestrekte stuifzandgebieden. U vindt die nergens anders in Noordwest-Europa op zo’n grote schaal.

Ten zuiden van de droge duinen ligt het vochtige beek- en moeraslandschap De Brand. De arme, droge en zanderige duinen staan in schril contrast met de voedselrijke, weelderig begroeide, zompige moerassen en weilanden van de Brand. Door deze grote variatie aan leefgebieden kent Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen een grote diversiteit aan planten en dieren.

Routebeschrijving scootmobieltocht De Loonse en Drunense Duinen

Wilt u graag een scootmobieltocht door het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen maken? Wij hebben een (fiets)route annex rondrit ontdekt van ongeveer 57 kilometer. Deze tocht voert u onder andere door de uitgestrekte beekdalzone van de Zandleij, het natuurgebied De Brand en het Landgoed Plantloon. Door het bosrijke gebied van de Vughtse Heide, langs recreatieplas De IJzeren Man bij Vught en De Efteling.

De start en finish is bij het zogenaamde fietsknooppunt 34 aan de Margrietweg in Drunen. Het fijne is dat u niet de hele route hoeft te rijden, maar ook een deel ervan rijdt. Een complete routebeschrijving, inclusief knooppinten en een routekaart, vindt u op: fietsroutesinbeeld.nl.

Diverse andere scootmobielroutes in Nederland

Een aantal scootmobielroutes die eerder op dit blog van Quingo verschenen zijn:

– 12 scootmobielroutes door het Overijsselse Vechtdal en meer.

– Een toertocht door Noord-Limburg of een rit over de Veluwe;

– Een scootmobieltocht over onder meer het Landgoed Haarzuilens (Utrecht) en de Tubbergse Essen (Twente).

Wat is uw favoriete scootmobielroute?

Heeft u ooit per scootmobiel De Loonse en Drunense Duinen bezocht? Wat is uw ervaring? Kent u nog andere mooie routes die de moeite waard zijn om per scoormobiel te maken? Deel uw ervaringen, reacties en tips via onze Facebookpagina of hieronder.

Foto: By Immeathome (Own work) [CC BY-SA 3.0 nl], via Wikimedia Commons

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?