Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

scootmobieltocht-rit-scootmobiel-utrechtse-heuvelrug-vuursche

Een van de scootmobielroute ‘De Vuursche’ (onderdeel Utrechtse Heuvelrug).

Wilt u met dit prachtige septemberweer graag een tocht met uw scootmobiel maken? Wij hebben een mooie route voor u geselecteerd in de Vuursche, onderdeel van de Utrechtse Heuvelrug.

Per scootmobiel over de Utrechtse Heuvelrug

De scootmobielroute ‘De Vuursche’ voert u voor een deel over de Utrechtse Heuvelrug. Een gebied met de nodige hoogteverschillen waardoor het voor minder mobiele mensen minder toegankelijk is. Echter, er is er een mooie en goed toegankelijke route uitgezet die geheel over een fietspad loopt en dus geschikt is om per scootmobiel te rijden.

De lengte van de tocht is 15 km, maar is in te korten tot diverse kleinere scootmobielroutes. Fijn is dat paaltjes met een speciaal scootmobiellogo de route aangeven.

Startpunt

Het startpunt is bij het Theehuis ’t Hooge Erf op de hoek van de Hilversumse Straatweg en de Hooge Vuursche weg.

Routeomschrijving

De scootmobielroute in ‘De Vuursche’ is een afwisselende route. Het voert u door de gebied dat ingeklemd ligt tussen Bilthoven, Soest, Baarn en Hilversum. U rijdt over landgoederen en door het bos van de Vuursche, langs het Pluismeer en over het landgoed van Kasteel Groeneveld. Onderweg is alle gelegenheid om te stoppen voor een hapje en een drankje. Eveneens is er nabij het bosbad in de Hooge Vuursche en op de Stulpse laan bij het Pluismeer een picknickplaats aangepast voor scootmobielrijders.

Hieronder vindt u de link om de folder met de scootmobielroute direct te downloaden: Scootmobielroute ‘De Vuursche’.

Niet vergeten tijdens een scootmobieltocht

Gaat u een toertocht maken met uw scootmobiel? In een eerder blog hebben wij een lijstje gepubliceerd met wat belangrijk is om mee te nemen tijdens zo’n tocht: 20 dingen die u niet mag vergeten.

Meer scootmobielroutes

Zoekt u een andere route om per scootmobiel te verkennen? Hieronder vindt u een aantal andere scootmobielroutes die wij eerder op dit nieuwsblog hebben behandeld, namelijk:

– Scootmobieltocht: Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen

– 12 scootmobielroutes door het Overijsselse Vechtdal en meer

– Een toertocht door Noord-Limburg of een rit over de Veluwe

– Een scootmobieltocht over onder meer het Landgoed Haarzuilens (Utrecht) en de Tubbergse Essen (Twente).

Uw favoriete scootmobielroute?

Trekt u er regelmatig op uit om met uw scootmobiel een tocht te maken? Wat is uw favoriete route? Wij zijn benieuwd. Geef uw reactie of tips hieronder of reageer via onze Facebookpagina.

Foto: Uit folder Scootmobielroute ‘De Vuursche’ van Staatsbosbeheer.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?