Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

test-singapore-zelfrijdende-scootmobiel-autonoom-mobiliteit

Een demonstratie met de zelfrijdende scootmobiel.

De zelfrijdende auto kennen we inmiddels. Maar, weet u dat er ook wordt geëxperimenteerd met een zelfrijdende scootmobiel?

Al enige tijd werken onderzoekers van de National University of Singapore (NUS), de Singapore-MIT Alliance for Research and Technology (SMART) en MIT’s Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL)aan een zelfrijdende scootmobiel. En onlangs slaagde het autonoom rijdende voertuig voor een belangrijke test.

Minder ongelukken en hogere mobiliteit

De onderzoekers in Singapore ontwikkelden de zelfrijdende scootmobiel aanvankelijk om voetgangers met een obsessie voor hun mobiele telefoon zonder ongelukken over het voetpad te vervoeren.

Maar, inmiddels wordt duidelijk dat het ook prima voor andere doeleinden inzetbaar is. Zo kan het gebruik ervan de mobiliteit van onder andere ouderen, gehandicapten en mensen die slecht ter been zijn bevorderen, aldus de onderzoekers. Daarnaast kan het zelfrijdende voertuig ook bijdragen aan het terugdringen van ongevallen.

Kenmerken zelfsturende scootmobiel

Het zelfrijdende voertuig waarmee onlangs succesvol is getest, telt 4 wielen, weegt 50 kilo en kent een topsnelheid van 6 km/uur. Sensoren, die onder andere ook in zelfrijdende golfkarretjes zitten, zorgen dat obstakels tijdig worden gesignaleerd en vervolgens omzeild.

Benieuwd naar de zelfrijdende scootmobiel? Bekijk dan de video waarin onder andere een testrit met het autonome voertuig wordt gemaakt.

Credits foto en video: http://news.mit.edu/2016/driverless-scooters-1107

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?