Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen
Hoe u als bestuurder van een scootmobiel winterkwaaltjes bestrijdt.

Keelpijn, droge huid, winterhanden, loopneus…. Typische winterkwaaltjes die iedereen – ook een bestuurder van een scootmobiel – herkent. Onze tips.

Scootmobiel rijden en winterse kwaaltjes bestrijden: 7 tips!

Herkent u dat? Als in de winter de temperatuur daalt wordt de lucht droger. Het gevolg? U krijgt last van gebarsten lippen, loopneus, wintertenen, statisch haar en/of keelpijn. Erg vervelend. Gelukkig zijn er simpele oplossingen om die winterkwalen te bestrijden, zodat u weer zonder problemen met uw scootmobiel op pad kunt.

 

1. Winterhanden en -voeten

Heeft u last van winterhanden en/of –voeten? Dan zorgt dat voor rode vlekken, tintelingen, pijn, jeuk en/of zwellingen van de huid. Erg vervelend en naar! U kunt de huid tot rust brengen door dagelijks een wisselbad te nemen om de bloedsomloop te verbeteren. Eerst een warm bad en vervolgens een koud bad et cetera. Ook uw handen en voeten geregeld  masseren bevordert de doorbloeding. Verder is het goed warme schoenen en handschoenen te dragen als u met uw scootmobiel in de winter en tochtje maakt. Zorg er wel voor dat de schoenen en handschoenen niet knellen.

 

2. Schrale huid

Dit is veelvoorkomend winterkwaaltje. Of u nu in de winter met uw scootmobiel op pad gaat of lekker in huis blijft, uw huid heeft het zwaar. Enerzijds komt dat door het koude winterweer waardoor de buitenlucht droger is en anderzijds zorgt de verwarming in huis voor een lagere luchtvochtigheidsgraad. Het gevolg? Een schrale, droge en/of jeukende huid. Wat helpt, is uw huid insmeren met een vette crème. Dat maakt uw huid weer soepel en zacht. En gaat u een rit met uw scootmobiel maken? Smeer dan een beetje vaseline op uw gezicht ter bescherming.

 

3. Loopneus

Nog een winters kwaaltje dat veel mensen parten speelt. Meestal betreft het een neusverkoudheid veroorzaakt door een virus. Daardoor raken uw slijmvliezen geïrriteerd. Gevolg is dat de slijmvliezen meer vocht en slijm aanmaken waardoor u gaat snotteren. Volgens de laatste inzichten is het beter om uw looppneus op te halen. Want geregeld uw neus snuiten, kan hoofd- en oorpijn veroorzaken. Snuit u liever wel uw neus? Doe het dan neusgat voor neusgat  zonder veel druk te zetten. En… gebruik telkens een schone (papieren) zakdoek. Heeft u last van een verstopte neus? Zet dan een gesneden ui naast uw bed dat verlicht de neusklachten.

 

4Keelpijn

Ook keelpijn is een winterklacht. Oorzaak is wederom de droge lucht in huis en buiten. Dat irriteert de keel en kan ervoor zorgen dat u gaat kuchen. Dat is niet alleen pijnlijk, maar ook hinderlijk. Om deze winterse klachten te verminderen helpt het om te gorgelen met zout water. Dat verzacht de keel. Haal vervolgens adem door uw neus, omdat door de mond ademen uw keel uitdroogt. Drink verder regelmatig een kopje thee met een lepeltje honing. Ook dat verzacht de klachten. Daarnaast is het goed om uw huis goed te ventileren. Dus, zet de ramen elke dag even open om een frisse wind door het huis te laten gaan. Voorkom eveneens dat stof zich ophoopt in huis en hang waterbakjes aan de verwarming om de luchtvochtigheid te verbeteren in huis. Doorgaans verminderen zo uw klachten binnen afzienbare tijd.

 

5. Gesprongen lippen

De lippen zijn in de winter extra kwetsbaar. Niet alleen vanwege de droge lucht. Lippen drogen namelijk ook uit door de adem die via de mond ontsnapt. Wat helpt is een goede vette crème als vaseline erop te smeren of een speciale lippenbalsem te gebruiken. Maar ook voldoende water en thee drinken helpt. Het bevordert de vochtbalans in uw lichaam en gaat zo gesprongen en/of zeer droge lippen tegen.

 

6. Statisch haar

Wordt het buiten kouder en gaat de verwarming in de winter een paar graden hoger dan droogt het haar uit en is de kans op statisch haar een stuk groter. Soms kan het zeer hinderlijk zijn. Zeker wanneer u telkens een elektrisch geladen schokje krijgt. Enkele remedies tegen statisch haar zijn niet kammen met een plastic borstel of metalen kam. Gebruik eveneens geen  haarproducten met alcohol. Die drogen uw haar verder uit. Vermijd eveneens het dragen van synthetische en wollen kleding, die maken het vaak nog erger. Wat u wel moet doen? Gebruik liever hydraterende haarverzorgingsproducten, zoals een conditioner. Demp uw haren droog en gebruik geen föhn. Kam met een nylon borstel of houten kam. Ook haarspray gaat statisch haar tegen. Handig bijvoorbeeld wanneer u in de winter met uw scootmobiel eropuit trekt. Spuit wat haarspray in uw muts en/of op uw sjaal en u voorkomt dat bij thuiskomst uw haren recht overeind gaan staan.

 

7. Stramme gewrichten en stijve spieren

Herkent u dat? In de wintermaanden voelen uw gewrichten strammer aan en de spieren stijver. Dat komt onder meer door de verminderde doorbloeding in de spieren tijdens de winterperiode. Verder beweegt u waarschijnlijk in deze jaargetijde minder waardoor uw gewrichten minder ‘gesmeerd’ worden en dat maakt bewegen eveneens moeilijker. De beste manier om die stram- en stijfheid tegen te gaan is dagelijks te bewegen. Ook als u minder mobiel bent en afhankelijk van een scootmobiel zijn er allerlei kleine beweegactiviteiten die stijve spieren en stramme botten tegengaan. Verder draagt regelmatig vette vis eten ook in positieve zin bij aan uw beweeglijkheid. Dit dankzij de omega 3-vetzuren in vette vis.

Heeft u als bestuurder van een scootmobiel ervaring met winterse kwaaltjes? Hoe gaat u daarmee om? Deel uw tips en ervaringen via Facebook.

Fotocredits: Designed door Freepik

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?