Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

inzamelingsactie-ms-fonds-rik-hermsen-scootmobiel-tour-nederland-quingo

Rik Hermsen op zijn Quingo scootmobiel tijdens zijn tour door Nederland voor het Nationaal MS Fonds.

MS-patiënt Rik Hermsen (52) uit Hoofddorp doorkruiste per Quingo scootmobiel Nederland en zamelde tot nu toe € 2.280 in voor Nationaal MS Fonds. Inclusief filmpje met Rik.

Van grap tot heuse inzamelingsactie

De actie van Hermsen, die oud-marinier is en sinds enkele jaren weet dat hij MS heeft, begon als een grap. Hij zag een oproep van het Nationaal MS Fonds om in actie te komen en zei toen schertsend dat hij op zijn scootmobiel door Nederland ging crossen. Om bekendheid voor de ziekte MS te genereren en geld in te zamelen voor onderzoek.

“Dat kan je niet was de reactie. Nou, dat moet je niet tegen mij zeggen”, vertelde Rik aan Quingo tijdens een kort vraaggesprek, “want dan kan ik het gewoon zeker!” Tegenover RTV Noord-Holland zei hij bij het korps mariniers geleerd te hebben te incasseren. “Het is gewoon hup m’n spullen pakken en gaan met die banaan.”

3-daagse tocht per Quingo scootmobiel door Nederland

Mede dankzij diverse sponsoren – waaronder de scootmobielleverancier Quingo – startte Hermsen op vrijdag 19 augustus zijn 3-daagse scootmobieltocht door Nederland. Het is een heel goede en snelle scootmobiel, aldus Hermsen. “Het nieuwste van het nieuwste, met 5 wielen”, zo liet hij weten. De scootmobieltour ging van Schiphol via Maastricht en Groningen terug naar Hoofddorp. Tenminste….

Overvallen door hevig noodweer

Het laatste deel van de tocht heeft Rik helaas niet kunnen volbrengen. Vanwege het noodweer afgelopen zondag toen hij bij het IJsselmeer reed. Het stormde, onweerde en regende toen hevig. Vanwege zijn veiligheid moest Rik de laatste 70 kilometer laten schieten. “Lichamelijk ging het goed”, verklaarde de MS-patiënt in het Haarlems Dagblad. “Ik voelde wel dat ik moe was en het was zwaarder dan ik dacht. Je zit vijftien uur in dezelfde houding en dat is niet makkelijk.” Toch heeft Rik de MS niet als een beperking ervaren. Hij vertelde dat als het weer anders was geweest hij de scootmobieltocht zeker had afgerond.

Trots gevoel

Niettemin kijkt Rik met een goed en trots gevoel op zijn scootmobielrondje door Nederland terug. Hij verklaarde in het Haarlems Dagblad: “Dat je dit met zo’n lichaam kan doen drie dagen lang, dat gaf mij ook het idee dat ik meer kan dan ik denk.” Hij voelde geen moeheid of pijn en concludeerde in het Haarlems Dagblad: “Ik ben blij dat ik het gedaan heb, want het is echt een overwinning op mezelf.”

Tussenstand inzamelingsactie Rik Hermsen

Inmiddels heeft Rik met zijn scootmobieltocht door Nederland € 2.280 voor het Nationaal MS Fonds ingezameld. U kunt nog gedurende ongeveer 1 maand op de website doneren. Dat kan via: https://www.sterktegenms.nl/actie/rik-hermsen/doneren

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?