Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

testen-ogen-oren-reactie-evenwicht-scootmobiel-rijden-ouderen

Met de poster ‘Veilig Mobiel?’ test u als scootmobielrijder uw ogen, oren, reactie en evenwicht.

Voor een veilige verkeersdeelname zijn uw ogen, oren, evenwicht en reactievermogen belangrijk. Als u scootmobiel rijdt, een auto bestuurt, fietst enzovoort. Test uzelf met de poster ‘Veilig Mobiel?’.

Wat is de poster ‘Veilig Mobiel?’ precies?

De poster ‘Veilig Mobiel?’ is eigenlijk een eenvoudige doe-het-zelf-test voor ouderen die draait om een prettige en verantwoorde verkeersdeelname. Aan de hand van een eenvoudige route en diverse vragen test u hoe u ervoor staat. Dus of uw ogen en oren nog goed functioneren en hoe het met u reactiesnelheid is en uw evenwicht. Blijkt bijvoorbeeld uit de test dat uw gezichtsvermogen minder wordt? Dan kunt u zich verder laten onderzoeken. Mogelijk dat er oplossingen zijn om uw situatie te verbeteren. Op die manier kunt u ongelukken voorkomen.

Tegelijkertijd kan de poster ook helpen om uw gevoel van veiligheid verhogen als u aan het verkeer deelneemt. Want, mogelijk ervaart u bepaalde hindernissen tijdens uw verkeersdeelname. Weet u welke dat zijn? Misschien is uw gehoor minder waardoor u een bellende fietser niet meteen hoort naderen. U kunt daar dan rekening mee houden en uw rijgedrag daarop aanpassen.

Test uzelf of u veilig en op een prettige manier deelneemt aan het verkeer met uw scootmobiel. Download de poster ‘Veilig Mobiel’? en ga na hoe het met uw oren, ogen, evenwicht en reactievermogen is gesteld.

Gebruik poster ‘Veilig Mobiel?’

De poster is bedoeld voor ouderen die aan het verkeer deelnemen. Te voet, maar ook met de fiets, auto of scootmobiel. U kunt de poster bijvoorbeeld in uw huis ophangen en nu en dan de route eens in gedachten doornemen. Misschien verandert de functionaliteit van uw ogen of gehoor na verloop van tijd? Dat kan. Dat geldt eveneens voor uw reactievermogen en evenwicht. Er kunnen omstandigheden zijn waardoor het minder wordt. Bijvoorbeeld door medicijngebruik. Kunt u alle vragen die op de poster staan naar tevredenheid beantwoorden? Twijfelt u? Op de homepagina van Blijf Veilig Mobiel vindt u rechts onderaan diverse zelftesten om uw oren, ogen evenwicht en reactie te testen. Daarnaast kunt u natuurlijk ook een scootmobielcursus volgenom uw veiligheid te verhogen en zelfverzekerder op uw scootmobiel te rijden.

 Achtergrondinfo poster ‘Veilig Mobiel?’

De poster is ontwikkeld door het samenwerkingsverband Blijf Veilig Mobiel. Hier nemen aan deel: ANBO, ANWB, CG-Raad, Fietsersbond, Oogvereniging, PCOB, NVVS, samenwerkende ROV’s, Unie KBO en Veilig Verkeer Nederland. Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu ondersteunt het samenwerkingsverband inhoudelijk en financieel. Doel van de samenwerking is de veilige mobiliteit van senioren te stimuleren.

En bent u ‘Veilig Mobiel?’ als u met uw scootmobiel op pad gaat? Uw bevindingen lezen wij graag. Geef uw reactie hieronder of via Facebook.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?