Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

Weet u dat één op de vier ouderen in Nederland eenzaam is? Steek die ouderen 14 februari met Valentijnsdag een hart onder de riem. Geef ze een teken van liefde en maak ze blij! Hoe? Onze 7 tips om een eenzame oudere met Valentijnsdag te verrassen.  

Vier Valentijnsdag dit jaar door eenzame ouderen in uw omgeving blij te maken . Want, aandacht geven aan en/of uw waardering uitspreken heeft een positieve invloed op het gevoel van de gever en ontvanger, aldus onderzoek.

Tips hoe eenzame ouderen verrassen met Valentijnsdag

1. Kaartje sturen

Stuur een oudere in uw omgeving die eenzaam is, of even wat extra aandacht en waardering kan gebruiken een mooie kaart. Wens ze een fijne dag of geef een knuffel met heel veel liefs!

2. Breng een bezoekje

Nog beter is: maak even wat tijd vrij op Valentijnsdag voor een eenzame oudere in uw buurt en verras ze met een bezoekje. Voor een kopje koffie, thee, een praatje of een spelletje.

3. Nodig een oudere uit

Vraag een oudere buurman/-vrouw, oud-collega, familielid op leeftijd enzovoort om mee te gaan lunchen of serveer zelf een lekkere eigengemaakte  Valentijnslunch. Samen dineren kan natuurlijk ook.

4. Bied uw hulp aan

Vraag een oudere of u ergens mee kunt helpen. Een boodschapje doen, de stoep aanvegen, stofzuigen of een ander klusje in of om het huis.

5. Geef een (zelfgemaakt) presentje

Doe iets extra’s voor een oudere in uw nabijheid met Valentijnsdag. Verras de oudere met een bos bloemen, een tijdschrift of een zelfgemaakte cake of taart.

6. Bezoek het verzorgingstehuis

Een andere optie is een bezoek brengen aan het verzorgingstehuis en biedt hier uw hulp aan om een spelletje met de bewoners te doen, voor te lezen, samen muziek te maken enzovoort.

7. Plan een uitje voor een eenzame oudere

Wilt u een eenzame oudere verrassen met Valentijnsdag? Organiseer een uitje in de omgeving. Ga samen naar een tentoonstelling of musical, speel een potje biljart, kijk films van vroeger en dergelijke.

En? Hoe verrast u een eenzame oudere in uw omgeving met Valentijnsdag? Deel uw reactie via onze Facebookpagina.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?