Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen
wat kost een scootmobiel kopen

Een scootmobiel is een super handig hulpmiddel als u minder mobiel wordt, snel moe bent en/of buiten adem. Zo geeft zo’n voertuig u veel vrijheid en u houdt energie over. Toch kan het lastig zijn om de stap te zetten. Want, een scootmobiel kopen, is vaak een flinke uitgave en welke kiest u? In dit blog onder andere meer over wat kost een scootmobiel, inclusief handige tips!

Wat kost een nieuwe scootmobiel?

Overweegt u een scootmobiel aan te schaffen en start u met zich te oriënteren op de mogelijkheden? Dan zult u snel ontdekken dat de prijzen van scootmobielen enorm variëren. Grosso modo geldt dat een spiksplinternieuwe scootmobiel duurder is dan een reeds gebruikte en een eenvoudige uitvoering goedkoper is dan een topmodel met de allernieuwste functies en mogelijkheden. Gemiddeld beginnen de nieuwprijzen voor een eenvoudig model vanaf €1500 en kunnen oplopen tot wel zo’n €8000 voor de meer robuuste en luxe varianten. Onder andere uw persoonlijke eisen en beschikbare budget zijn dan ook zeker ook van invloed op hoeveel een scootmobiel uiteindelijk kost.

7 zaken die bepalen hoeveel een scootmobiel kost

Hieronder vindt u een handig overzicht met zaken die bepalen wat een scootmobiel kost. Hopelijk helpt het u bij het maken van een weloverwogen keuze bij de kopen van een scootmobiel die bij uw persoonlijk past.

1. Tweedehands of nieuwe

Zoals ook bij auto’s zijn nieuwe scootmobielen over het algemeen duurder dan de occasions. Dit betekent niet per definitie dat een tweedehands scootmobiel van mindere kwaliteit is dan een nieuwe. Kiest u voor een occasion? Check dan altijd of het voertuig altijd goed is onderhouden, laat het grondig controleren op eventuele mankementen en ga na of er nog garantie op het voertuig zit. Behalve nieuwe scootmobielen, verkoopt Quingo ook tweedehands modellen. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Hieronder onze prijzen voor een nieuwe en tweedehands Quingo scootmobiel.

Quingo Model Nieuwprijs Tweedehands VANAF*
Ultra (nieuw & demontabel) € 2750 Nog niet beschikbaar
Classic € 4450 € 1950
Plus € 5750 € 2300
Vitess2 € 6250 € 2500
Toura2 € 7750 € 2950
Flyte2 (incl. station) € 6750 € 4000

* De prijs van tweedehands modellen varieert. Neem voor de actuele prijzen contact met ons op.

2. Het bereik

Dit wordt ook wel actieradius genoemd en is de afstand die u met een scootmobiel kunt afleggen zonder de accu tussentijds op te laden. En ook het bereik van een elektrische scootmobiel heeft zeker invloed op de prijs. Want, des te meer vermogen een accu heeft, des te groter is de afstand die u kunt afleggen. Zo zijn er eenvoudige modellen te koop waarmee u ongeveer 10 kilometer kunt afleggen, maar ook robuuste uitvoeringen die tot wel 75 kilometer halen. Vraag u daarom af waarvoor u uw scootmobiel wilt gebruiken. Voor korte ritjes in de buurt, langere tochten of een combinatie daarvan.

3. De maximum snelheid

Ook de maximum snelheid van een scootmobiel bepaalt mede wat het voertuig kost. Want, des te harder een scootmobiel kan rijden, des te sterker is de motor. Gemiddeld rijdt een eenvoudig instapmodel zo’n 6 kilometer per uur. Echter er zijn zware en robuustere uitvoeringen die wel ruim 20 kilometer per uur halen. Ga bij uzelf te rade welke snelheid qua scootmobiel het beste bij uw gebruikerswensen past.

4. Scootmobiel met 3, 4 of 5 wielen

Het aantal wielen van een scootmobiel zegt het nodige over de wendbaarheid en stabiliteit van een voertuig en beïnvloeden zodoende ook de prijs. Zo hebben 3-wiel versies een kleine draaicirkel en zijn zodoende erg wendbaar. Daardoor zijn ze geschikt voor gebruik in huis, maar ook buiten. Voertuigen met 4 wielen staan stevig op de weg en zijn zodoende ook stabieler. Anderzijds zijn ze minder wendbaar. Tot slot zijn er de 5-wiel Quingo scootmobielen. Deze liggen dankzij de 5 wielen stabiel op de weg en zijn bewezen zeer veilig. Ook hebben ze – afhankelijk van het model – een compacte draaicirkel en  beschikken over een optimaal zit- en rijcomfort. Kortom, ook het aantal wielen bepaalt mede hoeveel een scootmobiel kost. Een proefrit maken kan helpen te achterhalen welk model scootmobiel u fijn en veilig vindt rijden.

5. Het draagvermogen van een scootmobiel

Ook het maximale gewicht dat een scootmobiel kan dragen, speelt een rol bij de prijsbepaling. Immers, er zijn lichte scootmobielen die maximaal tot pakweg 100 kilo kunnen dragen en er zijn zwaardere uitvoeringen met een draagvermogen tot wel 200 kilo of meer. Dus wilt u zware boodschappen vervoeren met uw scootmobiel? Of heeft u een hoger lichaamsgewicht? Dan is het goed daar bij het kopen rekening mee te houden.

6. Een opvouwbare of demontabele uitvoering

Behalve vaste modellen scootmobielen zijn er ook voertuigen die u kunt opvouwen of demonteren in meerdere onderdelen. Deze voertuigen zijn handig om mee te nemen in de auto. Bijvoorbeeld tijdens een weekendje weg of in de vakantie. Een opvouwbare of demontabele scootmobiel is over het algemeen voordeliger in de aanschaf dan een vaste uitvoering. De prijzen voor een nieuwe inklapbare scootmobiel begint zo rond de €500. De aanschaf van een vouwscootmobiel of demontabele versie is te overwegen als u het voertuig graag geregeld mee wilt nemen in de auto.

7. Een basic model of extra’s

Net als een auto, kunt u kiezen voor een basic model scootmobiel of deze uitrusten met diverse extra’s. Van bijvoorbeeld verwarmde stuurgrepen, een achteruitkijkcamera en USB-aansluiting mobiele telefoon tot navigatie. Andere optionele extra zijn onder meer extra opbergruimte, een overkapping en een stok- en/of rollatorhouder tot afdekhoes, regenscherm en zuurstoffleshouder. En u begrijpt het al: des te meer extra’s u wenst, des te meer kost uw scootmobiel. Dus bedenkt voor uzelf welke extra accessoires u van belang vindt en welke niet.

Wat kost een scootmobiel aanvragen via de gemeente?

Wenst u een scootmobiel te kopen, maar beschikt u niet over de financiële middelen voor de aanschaf ervan? Wellicht is een scootmobiel aanvragen via de gemeente dé oplossing voor u. Uw scootmobiel wordt dan vergoedt vanuit de Wmo, Wet maatschappelijke ondersteuning. Deze regeling is bedoeld om de zelfstandigheid van ouderen en mensen met een beperking te bevorderen evenals actief deelnemen aan de maatschappij. U kunt via de Wmo een scootmobiel op 2 manieren vergoed krijgen, namelijk:

– in natura: de gemeente regelt dan alles voor u en verstrekt meestal een 3-wiel scootmobiel.

– via het persoonsgebonden budget (pgb): u heeft dan alle keuzevrijheid en mag ook kiezen voor een 4- of 5-wiel model.

Om in aanmerking te komen voor de Wmo wordt uw mobiliteit getoetst. Daarnaast betaalt u voor zowel bij de in naturavergoeding als het pgb een eigen bijdrage van €19 per maand.

Wil meer informatie over wat het kost een nieuwe scootmobiel te kopen? Wij adviseren u graag bij het kiezen van een scootmobiel die bij u persoonlijk past. Ook als gebruik wilt maken van de Wmo-vergoeding helpen wij u graag verder. Schroom niet om contact met ons op te nemen. Dat kan gratis via 0800 2020 of mail ons: klantenservice@quingo.nl.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?