Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen
tips onderhoud scootmobiel accu in de winter

Als in de winter de temperatuur daalt, kan dat de prestaties van de accu van uw scootmobiel beïnvloeden. Hoe u uw scootmobiel accu in de winter in goede conditie houdt.

Tips onderhoud scootmobiel accu in de winter

Weer beïnvloedt de capaciteit van de accu van uw scootmobiel. Des te kouder het buiten is, des te minder ver u kunt rijden. Daalt de temperatuur beneden het vriespunt? De capaciteit kan dan wel met 50% afnemen. Gaat u een rit maken met uw scootmobiel? Houd daar dan zeker rekening mee, omdat de actieradius dan sterk afneemt. Bijgaand nog een aantal tips om de scootmobiel accu in de winter in topconditie te houden.

Binnen stallen

De scootmobiel accu houdt niet van kou. Dat heeft een negatief effect op de accucapaciteit. Dus stal uw scootmobiel bij voorkeur binnen in een droge omgeving. Het liefst bij kamertemperatuur.

Laden in vorstvrije ruimte

Laad uw scootmobiel accu ook bij voorkeur binnen in een vorstvrije ruimte op. Omdat – zoals hierboven al aangegeven – de accucapaciteit bij lagere temperaturen vermindert. En… het spreekt voor zich dat u voor het opladen altijd de speciale lader die met uw scootmobiel is meegeleverd behoort te gebruiken. Zo verloopt het laadproces zonder problemen.

Volledig opladen en ontkoppelen

Rijdt u in de koude wintermaanden niet op uw scootmobiel? Laad de accu dan eerst volledig op en ontkoppel deze daarna. En vergeet vervolgens niet de accu maandelijks op te laden als u geen scootmobiel rijdt. U voorkomt zo dat de accu geheel ontlaadt.

Voorkom diepontlading

Maakt u in de winter regelmatig een tocht met uw scootmobiel? Zet uw scootmobiel dan nooit weg met een bijna lege accu. Want, dan werkt u diepontlading in de hand. Een diep ontlaadde accu is niet meer bruikbaar en moet worden vervangen. Dus dat betekent dat u een nieuwe accu voor de scootmobiel moet kopen.

Afronden laadproces

Laadt u de accu van uw scootmobiel op? Stop daar niet halverwege mee. Maak het laadproces altijd volledig af en gebruik de scootmobiel dus niet eerder dan wanneer het lampje op ‘groen’ staat. Op die manier draagt u bij aan de levensduur van de accu.

Wij hopen dat deze onderhoudstips bijdragen aan een lange levensduur van uw scootmobiel accu in de winter. Heeft u nog vragen over de accu of scootmobiel rijden in het algemeen? Stel uw vraag hieronder.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?