Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

onderhoud-scootmobiel-accu-lader-winter-capaciteit

Goed onderhouden scootmobiel accu bevordert de levensduur.

Inmiddels daalt de temperatuur flink. Dat kan de prestaties van uw scootmobiel accu beïnvloeden. Hoe u de accu van uw scootmobiel in goede conditie houdt.

Tips onderhoud scootmobiel accu in de winter

Weer beïnvloedt de capaciteit van de scootmobiel accu. Des te kouder het is buiten is, des te minder ver u kunt rijden. Daalt de temperatuur beneden het vriespunt? De capaciteit kan dan wel met 50% afnemen. Gaat u een rit maken met uw scootmobiel? Houd daar dan zeker rekening mee, omdat de actieradius dan sterk afneemt. Bijgaand nog een aantal tips om de accu van uw scootmobiel in topconditie te houden.

  1. De scootmobiel accu houdt niet van kou. Dat heeft een negatief effect op de accucapaciteit. Dus stal uw scootmobiel bij voorkeur binnen in een droge omgeving. Het liefst bij kamertemperatuur.
  2. Laad uw scootmobiel accu ook bij voorkeur binnen in een vorstvrije ruimte op. Omdat – zoals hierboven al aangegeven – de accucapaciteit bij lagere temperaturen vermindert. En… het spreekt voor zich dat u voor het opladen altijd de speciale lader die met uw scootmobiel is meegeleverd behoort te gebruiken. Zo verloopt het laadproces zonder problemen.
  3. Rijdt u in de koude wintermaanden niet op uw scootmobiel? Laad de accu dan eerst volledig op en ontkoppel deze daarna. En vergeet vervolgens niet de accu maandelijks op te laden als u geen scootmobiel rijdt. U voorkomt zo dat de accu geheel ontlaadt.
  4. Maakt u in de winter regelmatig een tocht met uw scootmobiel? Zet uw scootmobiel dan nooit weg met een bijna lege accu. Want, dan werkt u diepontlading in de hand. Een diep ontlaadde accu is niet meer bruikbaar en moet worden vervangen. Dus dat betekent dat u neen nieuwe accu voor de scootmobiel moet kopen.
  5. Laadt u de accu van uw scootmobiel op? Stop daar niet halverwege mee. Maak het laadproces altijd volledig af en gebruik de scootmobiel dus niet eerder dan wanneer het lampje op ‘groen’ staat. Op die manier draagt u bij aan de levensduur van de accu.

Wij hopen dat deze onderhoudstips bijdragen aan een lange levensduur van uw scootmobiel accu. Heeft u nog vragen over de accu of scootmobiel rijden in het algemeen? Stel uw vraag hieronder.