Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen
Quingo monteur gaat een lekke band scootmobiel repareren

Hoe onze servicemonteur stap voor stap een lekke scootmobielband repareert.

Vandaag deel 3 van: Een dag op pad met een Quingo servicemonteur. In deze video ziet u hoe onze monteur een lekke band van een scootmobiel repareert.

5-delige serie over werk Quingo monteur
Dit artikel is onderdeel van een 5-delige serie waar wij u een kijkje geven in het werk van onze monteurs. Onze monteurs zijn dagelijks op weg naar onze klanten, maar wat doen ze nu eigenlijk op zo’n dag?
– Deel 1: monteur onderzoekt rammelend geluid aan de scootmobiel.
– Deel 2: monteur voert schadetaxatie aan scootmobiel uit

Reparatie lekke band scootmobiel

Deze keer is onze monteur op weg naar een Quingo klant om een lekke scootmobielband te repareren. Eenmaal ter plaatse krikt onze servicemonteur eerst de scootmobiel omhoog. Daarna haalt hij het achterwiel eraf om de oorzaak van de lekke band op te sporen. Onze monteur haalt vervolgens de buitenband van het wiel. Daarna neemt bij de binnenband eruit en checkt deze op kleine gaatjes en slijtage. Ook controleert hij de binnenzijde van de buitenband op iets scherps, vuil en slijtageplekken.

Scootmobiel nogmaals nalopen

Na reparatie van de lekke band en het terugzetten ervan, loopt onze servicemonteur de scootmobiel nog een keertje na. Hij checkt onder andere de veren op de zijwielen, let op rare rammelende geluidjes en andere kleine gebreken als loszittende spiegels en meer. De kleine mankementen herstelt de monteur direct. Ter controle maakt hij nog een proefritje om er zeker van te zijn dat de scootmobiel goed en betrouwbaar rijdt, zodat de klant er veilig mee op pad kan.

Onderhoud en reparatie scootmobiel aan huis

Onze monteurs werken door heel Nederland. Zij rijden met hun servicebus naar klanten toe voor reparaties, onderhoud en servicebeurten aan huis.

Heeft uw scootmobiel reparatie of onderhoud nodig? Bel dan 0800 – 2020 voor een afspraak.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?