Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen
routes-voor-de-scootmobiel-bevrijdingsdag-5-mei

Vandaag is het 5 mei Bevrijdingsdag. Om de vrijheid te vieren verzamelen wij een aantal speciale bevrijdingsroutes voor wie graag scootmobiel rijdt. Deze routes staan in het teken van de bevrijding en hebben stuk voor stuk hun eigen verhaal. Bekijk de door ons geselecteerde korte en langere routes voor de scootmobiel rond het thema bevrijding.

5 routes voor de scootmobiel om de vrijheid te vieren

De verschillende routes voor de scootmobiel voeren u onder andere langs  oorlogs- en verzetsmonumenten die herinneren aan de Eerste en Tweede Wereldoorlog.  Stuk voor stuk indrukwekkende tochten die op verschillende plaatsen in Nederland zijn te vinden. De ervan variëren van pakweg 2 km tot zo’n 25 km.

5 mei route Bollenstreek

Deze route voert u langs bijzondere plekken, speciale locaties en oorlogsmonumenten uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog in de gemeente Noordwijk. Het is geschikt voor fietsers, wandelaars en deels ook scootmobielen. Het fijne van deze ‘Bevrijdingsroute’ is dat er geen vast begin- en eindpunt is. U kunt starten waar u wenst. Daarbij bepaalt u dus ook zelf de afstand die u wilt rijden. De totale lengte is meer dan 35 km, maar u kunt er eveneens voor kiezen 15, 10 of minder kilometers af te leggen.

De complete routekaart kunt u downloaden via: 5meiroute.nl of zet de gratis app BeleefRoutes via de App Store of Google Play op uw smartphone.

Freedom Trial Arnhem

Deze route voor de scootmobiel gaat in op de Slag om Arnhem. Deze werd in september 1944 aan de oevers van de Rijn uitgevochten en maakte deel uit van de Operatie Market Garden. Dat was de codenaam van een groot offensief, met als doel vanuit het al bevrijde België in één keer door te stoten naar Midden-Nederland en vervolgens af te buigen naar Duitsland met als doel de Tweede Wereldoorlog te beëindigen.

Deze route is gemarkeerd met trottoirtegels en loopt langs diverse locaties die in de oorlogsjaren 1940-1945 een rol speelden. Bij elke locatie ligt een speciale tegel met daarop het Pegasus-symbool, het logo van de 1e Britse Luchtlandingsdivisie. Dit zijn de geallieerde soldaten die in Arnhem vochten. Zij droegen op hun bovenarm een embleem met het mythologische, gevleugelde paard met ruiter, de Pegasus.

Deze route heeft een totale lengte van ongeveer 8 km en heeft geen verplichte vaste volgorde. Deze Bevrijdingsroute is te vinden op onder andere: gelderlandherdenkt.nl.

Canadian Walk, Apeldoorn

Deze route, geschikt voor wandelaars en scootmobilisten, neemt u mee naar de Canadese bevrijding van Apeldoorn op 17 april 1945. Deze route door Apeldoorn is inclusief audiotour. Het fijne ervan is dat u wordt meegenomen vanaf het moment dat de geallieerden de stranden van Normandië bestormden tot aan de bevrijding van Apeldoorn. Ontdek, luister én kijk naar 26 persoonlijke en bijzondere verhalen van veteranen en burgers.

Het startpunt van de route is het Nationaal Canadees monument van de ‘Man met de Twee Hoeden’ aan de Loolaan, vlakbij Paleis Het Loo. De tour eindigt in hartje centrum bij de Boom der Vrijheid. Dit is een blijvend kunstwerk dat is voorzien van levend groen.

De Canadian Walk is 2,1 kilometer lang en met de speciale Canadian Walk app maakt u eer een bijzondere tocht van. Instaleer deze gratis app vooraf op uw mobiele telefoon en neem oortjes mee. Zo kunt u luisteren naar bijzondere verhalen uit eerste hand.  Meer informatie op: canadianwalk.nl.

Maritieme erfgoedroute Den Helder

Deze route voert u langs 12 plekken waar de maritieme geschiedenis tot leven komt. Bovendien leert u de link tussen Napoleon en Den Helder kennen. Het is een  fietsroute die ook te wandelen is én geschikt voor wie scootmobiel rijdt. De tocht gaat langs forten en verdedigingswerken, langs marinecomplex Willemsoord en markante plekken in de oudste buurten van Den Helder.

De totale afstand van deze route bedraagt 20,6 km. Meer info op: routeyou.com.

Tochten in de Biesbosch

Zoekt u routes voor de scootmobiel in de natuur met het thema Bevrijdingsdag? Dan zijn er in de Biesbosch verschillende mogelijkheden. Want, tijdens de Tweede Wereldoorlog was de Biesbosch een vrijwel ondoordringbare getijdendelta, met honderden kreken, eilanden en grienden. Daarom was het bij uitstek een plek voor onderduikers. Nu is het grotendeels natuurgebied en een nationaal park. Op de website van het Nationaal Park De Biesbosch staan tientallen mooie tochten.

In de Biesbosch zijn verschillende routes te vinden die toegankelijk zijn voor wie minder mobiel is. U kunt op Surf voor meer info naar: np-biesbosch.nl.

Meer scootmobieltochten

Wilt u graag een andere route rijden met uw scootmobiel? Kijk dan even bij de andere 12 ontspannende scootmobieltochten waarover wij eerder hebben beschreven.

Gaat u een langere route rijden? Dan hebben wij een handige lijst samengesteld met zaken wat u als scootmobielrijder niet mag vergeten als u eropuit trekt.

Heeft u nog vragen over een tocht met uw scootmobiel maken? Of wenst u onformatie over bijvoorbeeld onderhoud of aanschaf van een 5-wiel scootmobiel? Wij zijn gratis bereikbaar via: 0800 2020.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?