Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen
eropuit met Pasen per scootmobiel. 7 uittips voor wie slecht ter been is.

Wilt u eropuit met Pasen per scootmobiel? Met familie, kleinkinderen en/of vrienden. Wij verzamelden 7 leuke en ontspannende uitstapjes voor dit paasweekend.

Tijdens het paasweekend én ook de komende week is er in Nederland heel veel te doen voor jong en oud. Zo zijn er diverse festivals, markten, evenementen, kermissen en nog veel meer. Kortom, er zijn voldoende leuke en goed toegankelijke uitjes voor wie minder goed ter been is en afhankelijk van een scootmobiel.

7 keer eropuit met Pasen per scootmobiel

Bloemenpracht

Genieten van de natuur die in bloei staat? Dat kan. Ga eropuit met Pasen per scootmobiel, want het wordt prachtig weer. Maak een ritje door uw eigen omgeving, Maak een ritje door het bos of bezoek een van de natuur- en recreatiegebieden die Nederland rijk is en sluit af met een bezoek aan een terrasje Via de site natuur zonder drempels ontdekt u eenvoudig welke gebieden goed toegankelijk zijn voor wie minder mobiel is en afhankelijk van onder andere een scootmobiel. Wilt u liever genieten van bloemenpracht? Bezoek dan een van de vele bloementuinen in het land. Denk aan de Keukenhof in Lisse of de Tuinen van Appeltern. Of geniet van de prachtig bloeiende tulpenvelden. Zo is er het Tulpenfestival in de Noordoostpolder en het Tulp Festival in Amsterdam.

Paasmarkt

In het hele land zijn er paasmarkten. Struin per scootmobiel lekker langs kraampjes met heerlijke paaslekkernijen, sieraden, antiek, oude (prenten)boeken en vintage schatten. Tijdens de paasdagen is er vast wel ergens bij u in de buurt zo’n paasmarkt. Check eventueel het huis-aan-huisblad of zoek via google op ‘paasmarkt + naam van uw gemeente’.

Dierentuin

Bezoek met familie en/of vrienden een dierentuin, want er is voor groot en klein veel te beleven. Van aapjes en andere dieren kijken tot samen genieten van een hapje en drankje. Daarbij komt dat de meeste dierentuinen goed toegankelijk zijn voor wie slecht ter been is en bijvoorbeeld scootmobiel rijdt. Goed toegankelijke dierentuinen zijn onder andere: Safaripark Beekje Bergen, Diergaarde Blijdorp en Wildlands.  

Pretpark

Ook de pret- en attractieparken zijn vanaf Pasen weer open. Misschien denkt u: dat is niet geschikt voor mij,  maar weet u dat Nederland heel veel diverse pretparken telt die prima geschikt zijn voor jong en oud? Een van de meest bekende is de Efteling echter ook Duinrell, Julianatoren en Avonturenpark Hellendoorn zijn goed toegankelijk voor wie minder mobiel is.

Museum

Eropuit met de Pasen per scootmobiel? Een museum bezoeken is dan eveneens een leuk en ontspannend uitstapje . En het aantrekkelijke is dat bijna alle musea in Nederland goed toegankelijk zijn voor wie minder goed ter been is. Daarbij is er een enorme variatie in het aanbod van musea. Van kunst, kleding en speelgoed tot oldtimers, treinen en nog veel meer.  Voorbeelden van musea die u kunt bezoeken zijn: het natuurmuseum Fryslân, museum Broekerveiling, Tropenmuseum, Rijksmuseum, Kröller-Müller Museum enzovoort.

Concert, theater, (muziek)festival

Houdt u van muziek? Gaat u graag naar een theatervoorstelling? Wilt u een musical bijwonen? Er zijn legio mogelijkheden. Met de Pasen zijn er bovendien in het hele land (muziek)festivals die u met familie en kinderen kunt bezoeken. Maar ,u kunt natuurlijk ook naar een (middag)concert gaan. Informeer om teleurstellingen te voorkomen vooraf wel even hoe toegankelijk een zaal, theater of evenement is per scootmobiel. Over het algemeen geldt dat grote evenementen en locaties vaak goed rekening met mindervalide bezoekers.

Paaskermis

Traditioneel zijn er rond Pasen in het hele land kermissen waar talloze attracties klaarstaan. Ook als u minder goed ter been bent en afhankelijk van een scootmobiel kunt u er samen met familie, vrienden en (klein)kinderen goed vertoeven. Want, op een kermis is volop vertier voor iedereen. Van griezelen in het spookhuis, nostalgisch snoepgoed kopen en samen poffertjes eten tot genieten van de glunderende kindergezichtjes in de draaimolen. Bovendien hebben sommige kermissen speciaal voor het paasweekend extra activiteiten geregeld als een vuurwerkshow, braderie en optredens. Check bijvoorbeeld uw regionale dagblad voor data, activiteiten en locatie. 

Eropuit met Pasen per scootmobiel? Diverse tips

Natuurlijk hoeft u niet de deur uit met de Pasen. Organiseer een paasbrunch voor familie, kleinkinderen en vrienden. Verstop eieren of doe een gezelschapsspel. Of kijk samen naar de paasraces in Zandvoort op de tv. Wilt u er wel even uit om een frisse neus te halen? Bezoek dan samen per fiets en scootmobiel een (kinder)boerderij in de buurt. In het voorjaar worden er veel lammetjes geboren en sommige boerderijen hebben tijdens het paasweekend speciale lammetjesdagen.

Quingo wenst u een gezellig Pasen.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?