Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen
Quingo accu Toura tips

De capaciteit van de Quingo accu Toura is groot. Dat is niet verwonderlijk. Het is een robuuste scootmobiel die een snelheid van 18 km per uur* kan halen én met één acculading zo’n 70 kilometer* kan afleggen. Waar u op moet letten bij de aanschaf van accu’s voor de Quingo Toura, inclusief tips voor het gebruik en opladen.

Over de Quingo accu Toura scootmobiel

De accu is het kloppende hart van elke scootmobiel, zo ook van de Quingo Toura. De scootmobiel batterij levert namelijk de brandstof om zorgeloos op pad te gaan met uw elektrische voertuig.

Wij leveren daarom de Quingo Toura scootmobiel met 2 cyclische AGM accu’s ofwel vliesaccu’s. Dit zijn zogenaamde droge accu’s die u niet hoeft bij te vullen en zijn dus onderhoudsvrij.

Maar, waar moet u zoal rekening mee houden bij de aanschaf van accu’s voor uw 5-wiel Quingo Toura scootmobiel? Het is immers een groot elektrisch voertuig met comfortabele zit dat zich uitermate goed leent om langere toertochten mee te maken. In uw eentje, met andere scootmobilisten én ook met fietsers.

 

Tips aanschaf en gebruik accu Quingo Toura scootmobiel

Hieronder een aantal zaken waar u op kunt letten als u een Quingo accu Toura koopt en over het gebruik ervan, namelijk:

De accucapaciteit en actieradius

Let bij het kopen van accu’s op de capaciteit. De capaciteit van de Quingo accu voor de Toura wordt uitgedrukt in ampère uren (Ah). Hierbij geldt: des te meer ampère een accu levert, des te verder kunt u in principe rijden met uw scootmobiel. Het onderstaande overzicht geeft grosso modo weer hoeveel kilometers u kunt rijden met een volgeladen accu.

  • 10 Ah t/m 22 Ah: circa 12 – 24 kilometer
  • 23 Ah t/m 40 Ah: circa 24 – 35 kilometer
  • 41 Ah t/m 75 Ah: circa 35 – 50 kilometer
  • 76 Ah t/m 100 Ah: circa 50 – 70 kilometer

Wij leveren de Quingo Toura 5-wiel scootmobiel met 2 x 100 Ah of 2 x 140 Ah accu’s. Dit zijn grote batterijen met een forse capaciteit die bijdragen aan optimale rijsprestaties. Dat betreft zowel de snelheid als het aantal te rijden kilometers met een volgeladen batterij. Vergelijkt u deze met de accu’s van 10 Ah t/m 22 Ah? Die zijn kleiner en wegen veel minder. Daardoor worden ze doorgaans toegepast in compacte en/of opvouwbare scootmobielen, die minder hard rijden en een veel kleiner bereik kennen.

Notabene: er zijn externe factoren die invloed uitoefenen op de snelheid en af te leggen afstanden met een volle accu.

Afmetingen accu en oplader

Gaat u accu’s kopen voor uw Quingo Toura? Let er dan op dat de nieuwe accu’s qua formaat passen. Check eveneens of de oplader geschikt is voor de nieuwe batterij. Soms kan het gebeuren dat u een nieuwe poplader moet kopen voor de nieuwe accu. Wijkt u hiervan af en gebruikt u niet de juiste acculader? Dan kan dat gevolgen hebben voor de conditie en levensduur van de accu.

Rijstijl

De accu van uw Toura scootmobiel heeft het extra te verduren als u vaak afremt, stopt en/of optrekt. Dat vermindert het aantal kilometers dat u met een volgeladen accu kunt rijden. Daarom het advies te zorgen voor een rustige en regelmatige rijstijl.

Wegdek

Ook de ondergrond waarop u rijdt beïnvloedt de Quingo accu Toura. Rijdt u door een heuvelachtig landschap? Over zandpaden en/of door het bos? Dan belast u de batterij extra en neemt het aantal te rijden kilometers met één acculading uiteraard ook af.

Weer

Vervolgens heeft ook het weer invloed op de accucapaciteit van uw Quingo scootmobiel. Zo is het goed er rekening mee te houden dat bijvoorbeeld fikse tegenwind of winterkou ervoor zorgen dat de actieradius fors afneemt. Bij vorst kan de capaciteit van een batterij wel met 50% dalen. Vandaar dat het opladen van de scootmobiel batterij ook moet gebeuren in een droge ruimte waar het minimaal 10 graden is, maar liever warmer (kamertemperatuur).

Banden

Zorg er ook voor dat de banden de juiste spanning hebben. Zachte banden verkorten immers ook de actieradius.

Randapparatuur en verlichting

Tot slot kunnen ook allerlei extra ‘gadgets’ ertoe leiden dat de accu meer energie verbruikt en dat heeft een negatieve invloed op de actieradius. Denk aan het aansluiten van verwarmde handgrepen,  routeplanner, mobiele telefoon en dergelijke.  En… ook altijd met verlichting aan rijden kost energie. Daarom heeft het gebruik van ledverlichting de voorkeur, want dat is niet op de accu aangesloten.

Overigen

Vervolgens hebben ook andere factoren invloed  op de actieradius van de Quingo accu Toura. Denk aan het gewicht van de scootmobiel, uw eigen lichaamsgewicht en niet te vergeten wat u vervoert. Bijvoorbeeld boodschappen of andere bagage. Dat belast de scootmobiel extra en vermindert dus de afstand die u kunt afleggen met een volle accu.

 

Tips opladen Quingo accu Toura scootmobiel

Door goed te zorgen voor de batterij minimaliseert u storingen en slijtage aan de accu van uw Toura scootmobiel en bevordert u de levensduur ervan. Enkele tips die bijdragen aan de levensduur van de batterij.

Gebruik bijgeleverde oplader

Laad de Quingo accu Toura altijd conform de laadinstructies op én met de originele automatische batterijoplader.

Laadproces niet onderbreken

Onderbreek het laadproces niet wanneer de accu aan de lader is gekoppeld. Licht het indicatielampje groen op? Dan is de accu vol!

Minder dan 50% vermogen

Laad bij voorkeur de Quingo accu van de Toura pas op wanneer deze voor meer dan 50% leeg is. Dat draagt bij aan de levensduur van de batterij.

Niet leegrijden

Rijd de scootmobiel batterij ook nooit helemaal leeg. Dat is funest. Vaak is het dan niet meer mogelijk om de accu opnieuw op te laden.

Sleutel niet aan de accu

Neemt de actieradius af? Ga dan niet zelf sleutelen aan de Quingo accu van de Toura. De aanspraak op uw garantie vervalt dan. Het beste is contact met Quingo op te nemen. Indien gewenst komt een van onze scootmobielmonteurs bij u thuis langs om de accu te repareren of te vervangen.

 

Garantie op aanschaf accu voor de Quingo Toura 2

Koopt u bij Quingo accu’s voor uw Toura scootmobiel? Dan krijgt u op de nieuwe batterijen van ons standaard 6 maanden garantie op fabricage en materiaalfouten. Die garantie vervalt als u de accu niet correct onderhoudt. Bijvoorbeeld de laadinstructies niet opvolgt, een verkeerde oplader gebruikt, de batterij van uw scootmobiel niet bijtijds laadt of aan de accu sleutelt.

 

Advies bij aanschaf en/of problemen Quingo accu Toura

Heeft u vragen over de aanschaf van nieuwe accu’s voor de Quingo Toura? Wenst u advies over het opladen van de scootmobiel batterijen? Of zijn er (oplaad)problemen met de accu van uw Quingo scootmobiel? Wij beantwoorden graag al uw vragen en helpen u uiteraard bij problemen en/of het kiezen van de juiste Quingo accu voor uw 5-wiel Toura scootmobiel. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met onze klantenservice, tel: 0800 2020.

* De snelheid en het bereik zijn afhankelijk van het terrein, de rijsnelheid, het gewicht van de bestuurder en de omgevingstemperatuur en/of de weersomstandigheden.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?