Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen
pech scootmobiel onderweg of thuis
Startproblemen thuis met de scootmobiel óf een lekke band onderweg. Het gebeurt niet vaak, maar het kan. Antwoord op: Wat doe ik bij pech met mijn scootmobiel onderweg of thuis?

Pech scootmobiel onderweg

Stopt uw scootmobiel er onverhoopt mee onderweg. Bijvoorbeeld door een storing in de software? Het belangrijkste is dan dat u met uw scootmobiel de weg vrij maakt. U kunt dit doen door de scootmobiel in de vrije loop te zetten en vervolgens weg te duwen. Zo hindert u andere weggebruikers niet. Lukt het niet om uw scootmobiel weg te rijden? Vraag of iemand u kan helpen. Ga zelf ook op een veilig plek staan. Aan de kant of in de berm.

Heeft u een pechhulpverzekering? Dan kunt u die bellen. De pechhulpaanbieder zal zo spoedig mogelijk komen. Doorgaans kunnen kleine mankementen ter plekke worden verholpen. Is dat niet het geval? Dan brengen ze u naar een servicepunt, uw huis of andere bestemming. Informeer naar de exacte voorwaarden bij uw pechhulpaanbieder. Er zijn onderling de nodige verschillen tussen de diverse aanbieders van pechhulp.

Pech scootmobiel thuis

Wilt u de deur uit en uw scootmobiel doet het niet? Of blijkt uw band lek? Dan kunt u contact opnemen met uw leverancier. Doorgaans kan die u verder helpen.

Zo bieden wij als Quingo-leverancier onze klanten service aan huis. Dat betekent dat wij binnen 2 dagen langskomen om bijvoorbeeld de storing te verhelpen of om de band te repareren. Echter, onze serviceverlening geldt alleen voor thuis en niet onderweg. Trouwens, wat betreft die banden? Om dat probleem in het algemeen te voorkomen, bieden wij lekbestendige banden aan als optie.

Er zijn overigens ook pechhulpverleners die hulp bieden aan huis. Vaak hangt het af van het soort pechhulpverzekering dat u heeft afgesloten. Bekijk onze handige checklist: welke pechhulpaanbieder past bij mij.

Scootmobielpech voorkomen

Om zonder problemen veilig en vertrouwd van uw scootmobiel te genieten, is het raadzaam jaarlijks uw voertuig te laten onderhouden. Daarnaast kunt u zelf ook het nodige doen om pech scootmobiel te voorkomen. Bijvoorbeeld door uw elektrische voertuig in topconditie te houden, zoals blijkt uit ons overzicht met simpele onderhoudstips scootmobiel.

Hoe u goed voorbereid op pad gaat

Tot slot hebben wij nog enkele kleine adviezen als u eropuit trekt met uw scootmobiel.

– Zorg dat uw mobiele telefoon vol geladen is en neem die mee.

– Sla de nummers van uw pechhulpdienst in uw mobiele telefoon op. Ook die van de leverancier, familie en/of vrienden die u kunnen helpen.

– Houd er verder rekening mee dat pechhulp wordt verleend op plaatsen die goed bereikbaar zijn met een de auto.

Heeft u ook een vraag over uw scootmobiel die u graag beantwoord ziet? Stel uw vraag via Facebook, ons contactformulier of bel: 0800 – 2020.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?