Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

Als u een scootmobiel heeft dan heeft u uiteraard ook een plek nodig waar de scootmobiel kan staan als u deze niet gebruikt. Daarnaast is het ook belangrijk om de scootmobiel tegen weersinvloeden te beschermen. Heeft u wel een plekje in de tuin voor een scootmobiel, dan is het prettig om bijvoorbeeld een hoes voor de scootmobiel te hebben zodat deze niet natregent. U wilt uiteraard zo lang mogelijk plezier hebben van uw scootmobiel en zult deze goed willen onderhouden en beschermen tegen diefstal. Denk ook aan weersinvloeden die de scootmobiel kunnen beschadigen, waardoor een scootmobiel reparatie nodig is. Welke mogelijkheden zijn er op het gebied van een scootmobielstalling en wat mag wel en wat mag niet? Een scootmobiel mag niet overal worden geparkeerd en het wordt lastig om een scootmobiel veilig neer te zetten als u in een flat woont of in een woning zonder aparte bergruimte of tuin. Een scootmobiel moet ook worden opgeladen en kan dus het beste worden gestald waar elektriciteit aanwezig is. Ook de omgevingstemperatuur is belangrijk. De beste omgevingstemperatuur voor het stallen van een scootmobiel ligt bijvoorbeeld tussen de 15 en 28 graden.

Navigeer via onderstaand overzicht snel verder op de pagina:

Mogelijkheden voor scootmobiel stalling

Het makkelijkste is het als u een huis heeft of een benedenwoning die voorzien is van een schuur of garage. Hier staat de scootmobiel veilig en is deze goed beschermd tegen weersinvloeden. In het beste geval heeft u ook stroom in de schuur of garage zodat u de scootmobiel daar ter plekke kunt opladen. Helaas heeft uiteraard niet iedereen een schuur of garage waar de scootmobiel kan staan. Tegenwoordig zijn er gelukkig speciale scootmobielstallingen, ook wel boxen genoemd, die buiten op de stoep of in de tuin kunnen worden geplaatst.

Wilt u een speciale scootmobielstalling in de eigen achtertuin plaatsen, dan is dat geen enkel probleem. Voor het plaatsen van een scootmobielstalling in de eigen achtertuin is meestal geen vergunning nodig. Voor het plaatsen van een scootmobielstalling in de voortuin of zijtuin gelden andere regels. Meestal is een lichte bouwvergunning nodig voor het plaatsen van een scootmobielstalling in de voortuin of zijtuin. U kunt de scootmobiel ook in de tuin plaatsen zonder speciale scootmobielstalling maar door deze af te dekken met een speciale afdekhoes. Afdekhoezen voor de scootmobiel zijn verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen en bieden een redelijk goede bescherming tegen regen en andere weersinvloeden. U zult dan wel een voorziening moeten treffen in verband met het opladen van de accu van de scootmobiel.

Waar moet u op letten bij aanschaf van een scootmobielstalling

Als u een scootmobielstalling wilt kopen, dan is het belangrijk om ten eerste rekening te houden met de afmetingen van uw scootmobiel. Ook de draaicirkel is heel belangrijk bij het bepalen van de grootte van de scootmobielstalling. U moet de scootmobielstalling moeiteloos kunnen in- en uitrijden en heeft daarnaast ook ruimte nodig voor het in- en uitstappen. Een scootmobielstalling moet dan ook aanzienlijk ruimer zijn dan alleen de afmetingen van de scootmobiel. Verder moet u nagaan of de scootmobielstalling die u wilt kopen mag worden geplaatst waar u dat van plan bent te gaan doen. U kunt scootmobielstallingen kopen die onderhoudsvrij zijn of aan de schutting of muur kunnen worden gemonteerd. Ook is het mogelijk een scootmobielstalling te kopen met dubbele deuren voor extra makkelijk in- en uitrijden.

Afmetingen scootmobiel van Quingo

Als u een scootmobiel van Quingo heeft, dan kunt u alle specificaties van de scootmobiel vinden in de bijgeleverde papieren. U kunt ook met de klantenservice van Quingo bellen voor meer informatie over de afmetingen van uw scootmobiel. De kleinste scootmobiel van Quingo is de Air2 die ook nog eens volledig kan worden gedemonteerd. Deze scootmobiel kan dan ook makkelijk worden opgeborgen of worden meegenomen in de kofferbak van een auto. U kunt er bij de Quingo Air2 dus ook voor kiezen om de scootmobiel op te bergen in de kofferbak van een geparkeerde auto. Dit vraagt uiteraard wel regelmatig aandacht met oog op het monteren en demonteren van de scootmobiel en uw scootmobiel moet ook ergens worden opgeladen.

De Quingo Flyte is opvouwbaar en kunt u zelf op innovatieve wijze de auto inrijden. Ook de Quingo Flyte kan dus in principe worden opgeborgen in de auto. De Quingo Flyte heeft de kleinste draaicirkel, namelijk 102 centimeter. De Quingo Classic heeft een iets grotere draaicirkel namelijk 107 centimeter. Deze scootmobiel is dan ook in zijn geheel wat groter dan de Flyte en de Air2. De andere modellen scootmobiel van Quingo zoals de Plus, de Vitess2 en de Toura2 hebben ook een grotere draaicirkel waarbij de Toura2 de grootste draaicirkel heeft, namelijk 132 centimeter. U kunt altijd contact opnemen met Quingo als u meer informatie wilt over de exacte maten van uw scootmobiel of als u advies wilt over de aanschaf van een scootmobielstalling.

Scootmobielstalling bij flat of appartementencomplex

De scootmobiel wordt veelal gebruikt door ouderen die in een flat of appartement wonen. Niet iedere flatbewoner of appartement bewoner heeft een eigen berging en zal in dat geval gebruik willen maken van de gemeenschappelijke ruimte in het appartementencomplex. In principe mag u niet worden geweigerd uw scootmobiel te parkeren in de gemeenschappelijke ruimte. Het College van de Rechten van de Mens, de opvolger van de Commissie Gelijke Behandeling, heeft een aantal jaren geleden uitspraken gedaan over dit onderwerp. Deze wetten zijn er om iedereen in de gelegenheid te stellen op voet van gelijkheid deel te nemen aan de maatschappij. Als een voorwaarde hiervoor is het besturen van een scootmobiel dan dient u ook in de gelegenheid te worden gesteld deze scootmobiel te stallen bij uw huis. Het mag dan ook niet worden verboden om een scootmobiel bijvoorbeeld onder de trap te plaatsen in het trappenhuis van een flatgebouw of wooncomplex. Indien u een andere mogelijkheid heeft om de scootmobiel te stallen zoals een eigen berging, dan kan u uiteraard wel worden geweigerd gebruik te maken van de gemeenschappelijke ruimte.

Bent u gerechtigd om gebruik te maken van de gemeenschappelijke ruimte voor het stallen van een scootmobiel dan is het ook toegestaan om een oplaadsysteem te laten bevestigen in deze ruimte. De kosten hiervan komen wel voor uw eigen rekening. U zult er ook rekening mee moeten houden dat andere bewoners niet willen meebetalen voor het opladen van de scootmobiel en het oplaadpunt hiervoor geschikt moet zijn.