Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen
waarom scootmobiel rijden in de natuur gezond is

 

Ook buiten zijn en in de natuur scootmobiel rijden is gezond. Slecht 20 minuten is al voldoende om uw lichamelijke en geestelijke gezondheid een boost te geven. Want, het geeft u energie, verbetert uw humeur, vermindert stress, bevordert uw concentratie…. Waarom dagelijks scootmobiel rijden en buiten zijn zo goed voor u is.

Onderzoek: buitenlucht en natuur is gezond

Niet alleen wandelen en fietsen in de buitenlucht hebben een positief effect op uw welzijn. Ook tuinieren en in de natuur scootmobiel rijden is gezond. Slechts 20 minuten per dag in de buitenlucht doorbrengen is al voldoende om uw lichamelijke en geestelijke gezondheid een boost te geven.  Dat blijkt uit diverse onderzoeken¹. Zelfs een heel klein beetje groen zien, heeft al een positieve invloed. Bijvoorbeeld kijken naar een boom of bloemenperkje vanuit het raam of thuis een natuurfilm of –foto bekijken. Kortom: buiten zijn in de natuur of groen zien, bevordert uw lichamelijke en geestelijke gezondheid en ook vitaliteit. Omdat het uw hartslag en bloeddruk verlaagt en het vermindert de productie van stresshormonen.

In de natuur scootmobiel rijden is gezond: 7 redenen waarom

Ook wanneer u minder mobiel bent en afhankelijk van een scootmobiel biedt tijd in de natuur doorbrengen u diverse gezondheidsvoordelen. Welke dat zijn? Hieronder een overzicht met wat groen doet voor uw gezondheid als scootmobilist.

1. Stemt u positiever

Brengt u tijd door in de natuur? Het vermindert pijn, maar ook sombere gevoelens, boosheid en vermoeidheid. Bovendien stemt in de natuur zijn u positiever en zorgt voor meer energie. Verder laat onderzoek zien dat niet alleen natuurbeelden, maar ook natuurgeluiden positief werken. Zeker wanneer u gestresst bent. En het mooie is dat de grootste verbetering van het positieve gevoel optreedt tijdens de eerste 5 minuten van een bezoek aan de natuur.

2. Verbetert uw brein

Buiten zijn en in de natuur scootmobiel rijden, werkt ook positief op uw denkvermogen. Onder andere plannen en problemen oplossen gaat beter. Vervolgens is een uitzicht op bomen en gras vanuit uw woning ook beter voor uw concentratievermogen dan zicht hebben op asfalt en beton. Het mooie is dat 10 minuten wandelen in een open bos de concentratie verhoogt. Daarentegen vermindert juist de concentratie bij een verblijf in een dichtbegroeid en donker bos. Onderzoekers vermoeden dat mensen zich alleen in de natuur kunnen ontspannen als ze zich er veilig voelen. Een rit met uw scootmobiel door het bos heeft waarschijnlijk eenzelfde positieve effect.

3. Vermindert stress

Maakt u een rit met uw scootmobiel in de natuur? Dan komt u lichamelijk en geestelijk tot rust. Want, fluitende vogels, ruisende boombladeren en ook de geur van planten en bloemen die helpen de ervaren spanningen te verminderen. Omdat wat u hoort, ziet en ruikt ontspannend en rustgevend werkt. Zo dalen al binnen enkele minuten de hartslag, spierspanning en bloeddruk in een natuurlijke omgeving.

4. Bestrijdt depressies

Ook blijkt uit studies dat regelmatig tijd in de natuur doorbrengen uw kans op depressies afneemt. Want, in het groen zijn versterkt positieve gevoelens en helpt spanningen verminderen. Wie een keer per week een bos of park bezoekt heeft al de helft minder kans op ernstige psychische problemen dan degenen die nooit in het groen verblijven. Dus, aarzel niet en ga geregeld even een ritje in de natuur maken met uw scootmobiel.

5. Bevordert uw vitamine D-inname

Voldoende vitamine D binnenkrijgen uit voeding is lastig. Zeker wanneer u ouder wordt. Daarom is het goed om ook geregeld in de buitenlucht te zijn. Want, zo helpt u het lichaam wat extra vitamine D aan kan maken. Immers, vitamine D is een essentiële vitamine. Niet alleen bevordert het sterke botten, maar boost ook uw immuunsysteem zodat u minder vatbaar bent voor ziektes. Bent u minder mobiel? Dan helpt een ritje met uw scootmobiel uiteraard daarbij. Zo’n10-15 minuten onbeschermd in de zon verblijven per dag is genoeg. Daarna is het devies: pak de zonnebrandcrème en smeer u in!

6. Zorgt voor een betere nachtrust

Brengt u dagelijks tijd in de buitenlucht en/of de natuur door? Dan heeft dat een positief effect op uw nachtrust. Want,  doordat u buiten bent krijgt u meer frisse lucht en ziet u ook meer daglicht. Hierdoor maakt uw lichaam later op de dag meer slaaphormoon melatonine aan. Daardoor wordt u slaperig en heeft u een betere nachtrust heeft. Bovendien zorgt inspanning in de buitenlucht voor een moe gevoel, wat ook helpt om beter in slaap te vallen.

7. Scootmobiel rijden is gezond: toename levenskwaliteit

Bezit u een scootmobiel? Dan kunt u weer zorgeloos zelfstandig eropuit. Gaan waar u wilt en ook wanneer. Van vrienden en familie bezoeken en boodschappen doen tot ritjes maken in het groen. Heerlijk toch? En dat voelt ontzettend goed en fijn. U heeft weer de regie over uw leven en de vrijheid om overal van te genieten en dat komt uw algehele levenskwaliteit ten goede.

Kortom, vraagt u zich af of u vandaag even naar buiten moet gaan? Zeker doen! Diverse onderzoeken laten zien dat een bezoek aan de natuur gezond is en bijdraagt aan uw welzijn. Ga lekker naar buiten een stukje met uw scootmobiel rijden. Alleen, samen met uw partner, (klein)kinderen en geniet ervan!

Vrijblijvend informatie over scootmobiel kopen

Bent u minder mobiel en twijfelt u of een scootmobiel geschikt is? Zoals u heeft kunnen lezen is ook dagelijks een ritje met de scootmobiel maken gezond. Bovendien biedt zo’n gemotoriseerd voertuig u nog veel meer voordelen, zoals  zelfstandig blijven en het helpt u contacten te onderhouden.

Heeft u vragen over een scootmobiel kopen? Wenst u meer informatie. Neem vrijblijven contact met ons op. En weet u dat het zelfs mogelijk is om in bepaalde situaties een scootmobiel vergoed te krijgen via uw gemeente? Wij begeleiden u daar graag bij als u een Quingo 5-wiel scootmobiel overweegt. Bel voor meer informatie naar: 0800 – 2020.

 

¹Geraadpleegde onderzoeken/bronnen: Bowler e.a., 2010Velarde, Fry, & Tveit, 2007, Goossen, Van Winsum-Westra, & Van der Wulp, 2007, Barton & Pretty, 2010,  Bratman, Hamilton,  & Daily, 2012, Hartig e.a., 2003 , Van den Berg & Custers, 2011, Universiteit van Rochester (2010).

 

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?