Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

achteruitrijden-keren-weg-scootmobiel-achterwaarts-wendbaar

Achteruitrijden met uw scootmobiel of keren op een weg zijn bijzondere verrichtingen die u met wat oefening veilig kunt uitvoeren.

Als u scootmobiel rijdt, moet u soms achteruitrijden. Denk aan een geblokkeerde weg, gebrek aan draairuimte in een lift of manoeuvreren uit uw schuur. Hoe u in veilig achterwaarts rijdt als scootmobilist.

Tip 1: Kijk of de weg achter u vrij is

Check voor u achteruitrijdt allereerst of de weg vrij is. Kijk daarbij over uw schouders om te zien of er fietsers, voetgangers en dergelijke u van achteren naderen, u willen passeren en dergelijke. Ga ook na of er eventuele obstakels zijn waar u omheen moet manoeuvreren. Denk aan een kuil in de straat of bijvoorbeeld een verhoging.

Tip 2: Rijd langzaam achterwaarts

Net als bijvoorbeeld met een auto is het verstandig langzaam achterwaarts te rijden. Het fijne daarvan is dat u goed in de gaten kunt houden wat er zoal om u heen gebeurt. Mocht er opeens verkeer aankomen dan kunt u tijdig daarop reageren als u langzaam rijdt.

Tip 3: Blijf uw spiegels controleren

Vervolgens is het belangrijk ook tijdens het achteruitrijden in uw spiegels te blijven kijken. Zo kunt u zien wat er achter u gebeurt. Er kan immers onverhoopt toch verkeer aankomen. Bijvoorbeeld een overstekende voetganger of een auto die u van achteren nadert. Het is dan zaak daarop te anticiperen. Door te stoppen of vaart te minderen.

Tip 4: Houd uw stuur recht

Rijdt u achteruit? Dan is het zaak uw stuur recht te houden. Zo voorkomt u rare zwenkingen naar links of rechts waar eventuele andere weggebruikers niet op verdacht zijn.

Tip 5: Vermijd een stoep of helling

Vervolgens doet u er goed aan niet achteruit van een stoep of helling af te rijden, want dat werkt ongelukken in de hand. Denk aan achterovervallen c.q. kantelen.

Tip 6: Scootmobielcursus

Achteruitrijden met uw scootmobiel is een zogenaamde bijzondere verrichting. En… misschien vindt u dat best moeilijk. Vindt u dat lastig? Overweeg dan een scootmobielcursus te volgen. Tijdens zo’n training oefent u recht achteruit rijden, maar ook een bocht naar rechts of links achteruit nemen. Bijkomend voordeel van zo’n cursus is dat u zelfverzekerder rijdt. Da komt uw zelfredzaamheid in het verkeer evenals uw veiligheid ten goede.

Lukt het u zonder problemen achteruit te rijden op uw scootmobiel? Geef uw reactie hieronder of via Facebook.

Vragen over scootmobiel rijden?

Heeft u ook een vraag over scootmobiel rijden? Het gebruik ervan? Verkeersregels? Onderhoud? Eerdere vragen die klanten ons stelden zijn:

– Klantvraag: Mag ik handheld bellen op mijn scootmobiel?

– Klantvraag: Hoeveel weegt het zwaarste onderdeel van de demontabele Quingo Air?

– Klantvraag: Wat houdt een scootmobiel demonstratie aan huis in?

– Klantvraag: Mag ik mijn scootmobiel overal parkeren?

– Klantvraag: Wat bepaalt de actieradius van een scootmobiel?

– Klantvraag: Naast elkaar rijden op een scootmobiel, mag dat?

Kortom: schroom niet en stel uw vraag gerust.

Wenst u informatie over 5-wiel Quingo scootmobielen? Neem ook dan gerust contact met ons op voor een brochure of vrijblijvende proefrit in uw eigen omgeving. Bel 0800 – 2020 of vul ons online contactformulier in.