Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen
regen en scootmobiel rijden: zo blijft u droog en warm

In de regen scootmobiel rijden? Natuurlijk kan dat prima. Maar, fijn is een ritje door zo’n plensbui allerminst. Moet u toch onverhoopt de deur uit als het regent? Wij geven u tips hoe u zichzelf warm en droog houdt en ook: hoe u uw scootmobiel tegen regenachtig weer beschermt.

Tip 1: Koop goede regenkleding

Wordt u overvallen door de regen tijdens een rit met uw scootmobiel? Of moet u ergens heen? Zorg dat u over goede regenkleding beschikt. Om uw benen, bovenlichaam en zitting van uw scootmobiel droog te houden zijn er onder andere speciale regenponcho’s en -capes. Deze regenkleding kunt u gemakkelijk over uw eigen kleren dragen, want ze vallen zeer ruim. Daarbij komt dat u deze ruimvallende capes over de rugleuning van uw voertuig kunt doen, zodat uw rug en de stoel droog blijven. Kiest u voor een regenponcho met uitneembare voering? Die zorgt ervoor dat u tijdens een hevige plensbui ook lekker warm blijft.

Tip 2: Houd uw voeten droog en warm

Om u optimaal te beschermen en natte en koude voeten te voorkomen, kunt u een regenponcho of -cape eventueel combineren met een schootkleed of voetenzak. Deze zijn waterafstotend en vaak voorzien van een verstevigde onderkant, zodat deze minder snel slijt. Ook zijn de verschillende schootkleden en voetenzakken verkrijgbaar met een speciale voering, die zorgen voor extra warmte. Bijkomend voordeel van de voeten droog en warm houden, is dat u wintertenen voorkomt.

Tip 3: Draag weerbestendige handschoenen

Gaat u in de regen met uw scootmobiel op pad? Let erop dat u geen koude handen krijgt, want dat kan uw stuur- en remgedrag beïnvloeden. Om te zorgen dat uw handen warm en droog blijven zijn er speciale weerbestendige handschoenen verkrijgbaar. Daarmee stuurt u veilig en kunt u de gashendel goed blijven bedienen.

Tip 4: Voorkom een beslagen bril

Draagt u een brul en rijdt u in de regen? Dan bestaat de kans op beslagen glazen. Dat is niet alleen erg hinderlijk, maar ook risicovol. Het belemmert immers u zicht. Weet u dat de opticien speciale druppels en doekjes verkoopt waarmee u de bril kunt behandelen om condensvorming tegen te gaan? Nog fijner is uw brillenglazen laten voorzien van een coating zodat condens er geen grip op krijgt.

Tip 5: Houd uw boodschappen droog

In de regen naar de winkel met uw scootmobiel? Geen nood, want voor de boodschappenmandjes op een scootmobiel zijn speciale afdekhoesjes verkrijgbaar. Eveneens bestaan er weerbestendige manden en waterdichte tassen voor op uw elektrische voertuig. Uw inkopen blijven daarin zonder problemen droog.

Tip 6: Zorg dat u opvalt in het verkeer

Rijdt u scootmobiel in de regen? Het zicht kan dan minder zijn door de neerdalende regendruppels en het opspattende water. Het is dan goed dat u opvalt en goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers. Zet daarom uw verlichting aan en draag het liefst regenkleding met reflectie.

Tip 7: Bescherm het dashboard

Zoals gezegd, kunt u prima met een scootmobiel in de regen rijden. Maar, om het voertuig extra te beschermen kunt u een speciale hoes over de display doen als het regent. Zo’n zogenaamde dashboardhoes zorgt ervoor dat regenwater niet tussen de knoppen van het bedieningspaneel kan komen. Dat voorkomt haperende toetsen en eventuele kortsluiting. Uiteraard kunt u wel alle functies blijven gebruiken, omdat de dashboardhoesjes doorzichtig zijn.

Tip 8: Maak uw scootmobiel schoon na rit in de regen

Heeft u met uw scootmobiel in de regen gereden? Dan is het goed het elektrische voertuig te reinigen. Onder andere door eventueel vuil te verwijderen en met een zachte poetsdoek te drogen. Zo houdt u uw scootmobiel in een goede conditie wat bijdraagt aan de levensduur van het voertuig.

Tip 9: Stal uw scootmobiel op een droge plek

Bescherm uw scootmobiel tegen regen en andere weerinvloeden door het elektrische voertuig bijvoorbeeld te stallen onder een waterdichte afdekhoes. Nog beter is uw voertuig binnen neer te zetten. Bijvoorbeeld in de hal, schuur of een speciale stalling. De opties en regels voor het stallen van een scootmobiel beschreven wij onlangs.

Bonustip regen en scootmobiel rijden

Is het een regenachtige dag en moet u eropuit? Zorg er dan voor dat u bijtijds vertrekt, rijd rustig en pas uw snelheid aan. Probeer verder plassen zo veel mogelijk te vermijden. Immers bij regenval verzamelt water zich op of langs de kant van de weg in plassen en die kunnen zo kuilen of andere schade aan het oog onttrekken. Lees ook onze overige tips over veilig scootmobiel rijden door de regen.

 

Heeft u vragen over in de regen scootmobiel rijden? Of wilt u meer weten over regenkleding voor scootmobilisten? Wij informeren u graag. Neem vrijblijvend contact op met onze klantenservice: 0800 2020.

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?