Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen

Checklist met aankooptips als u wilt weten welke scootmobiel past bij mij.

Overweegt u een scootmobiel te kopen? Omdat het lopen bijvoorbeeld moeilijker gaat en u toch graag zelfstandig dingen

wilt blijven ondernemen? Gebruik onze praktische checklist om uw eisen en wensen in kaart te brengen.

 

Inventariseer wat bij u past!

Heeft u plannen om een scootmobiel aan te schaffen? Dan is het goed eerst uw wensen en mogelijkheden op een rij te zetten. Want, het aanbod is zeer gevarieerd. Niet alleen heeft u de keuze uit verschillende modellen en maten, maar ook 3, 4 of 5 wielen plus vaste en opvouwbare scootmobielen. Laat uw gedachten er even over gaan. Vraag aan familie, vrienden en kennissen: Welke scootmobiel past bij mij? Praat erover en maak een overzicht van wat u wel en zeker niet wilt!

 

Checklist voor het kopen van een scootmobiel

Hieronder een aantal vragen om u optimaal voor te breiden op het kopen van een scootmobiel. Beantwoord de vragen en noteer uw antwoorden. Zo bent u goed voorbereid op de aankoop ervan.

– Waarvoor wilt u de scootmobiel gebruiken? Binnen, buiten of voor beiden?

Het aanbod scootmobielen is zeer divers. U heeft de keus uit modellen voor gebruik in huis, op het werk en om boodschappen doen. Maar, er zijn ook uitvoeringen waarmee u in uw buurt rondrijdt en ook lange tochten kunt maken.

– Gaat u de scootmobiel voor korte ritjes gebruiken? Lange afstanden? Of beiden?

Voor korte afstanden volstaat een standaard accu. Wilt u lange tochten maken? Dan is een zwaardere accu aan te raden. Want, daarmee kunt u meer kilometers rijden zonder de accu te moeten opladen (= grotere actieradius).

– Hoe belangrijk is stabiliteit voor u?

Gaat u op pad met een scootmobiel dan wilt u natuurlijk dat die stabiel op de weg ligt en veilig rijdt. Uit onderzoek blijkt dat een 5-wiel scootmobiel niet alleen comfortabeler is, maar ook veel stabieler. De kans dat u omvalt met een 5-wiel is nihil.

– Hoe hard wilt u rijden?

Wij leveren 5-wiel scootmobielen met een maximumsnelheid van 7 km/u, maar ook uitvoeringen die 18 km/u halen. Deze laatste is bijvoorbeeld een goed alternatief voor de fiets en u mag er zelfs mee op de weg rijden.

– Wenst u uw scootmobiel mee te nemen in de auto?

Een opvouwbare scootmobiel is dan een uitkomst. Een mooi voorbeeld hiervan is de ‘Scootmobiel van het jaar’: de Quingo Flyte. Die kunt u meenemen in de kofferbak van uw auto. Wilt u dat niet? Dan voldoet een vaste scootmobiel.

– Hoe comfortabel moet uw scootmobiel zijn?

Gaat u lange toertochten met de scootmobiel maken? Dan is een ergonomisch verantwoorde stoel plus goede vering heerlijk. Of gaat u de scootmobiel vooral in en om het huis gebruiken? Stel uzelf die vraag, want er zijn verschillende opties.

– Hoeveel budget heeft u?

Besluit u een scootmobiel te kopen? Schrijf uw voorkeuren op en bepaal uw budget. Over het algemeen geldt in de wereld van de scootmobielen: goedkoop is duurkoop. Want, de scootmobiel kent zo z’n beperkingen als het gaat om stabiliteit, comfort en draaicirkel. Bovendien levert niet iedere aanbieder service aan huis. Om die reden kan het verstandiger zijn een tweedehands 5-wieler aan te schaffen van het Vijfde Wiel dan een 3 of 4-wieler elders. Indien een nieuwe aanschaffen niet mogelijk is, zijn er demonstratie- en tweedehandsmodellen te koop.

 

– Wat is uw lichaamsgewicht en wat wilt u zoal met de scootmobiel vervoeren?

De lichtere scootmobielen kunnen een gewicht van maximaal 100 kilo dragen. De zwaardere modellen daarentegen kunnen ruim 220 kilo aan.

 

– Heeft u bepaalde accessoires nodig op uw scootmobiel?

Er zijn allerlei extra’s verkrijgbaar voor scootmobielen. Van grotere manden, krukken- en rollatordragers tot verwarmde stuurgrepen plus achteruitrijcamera’s.

 

Scootmobiel kopen? Maak altijd een proefrit

Heeft u uw ideale scootmobiel gevonden? Maak dan altijd een proefrit. Zo ervaart u aan den lijve hoe het vervoermiddel rijdt en of het bij u past.

Heeft u vragen over het kopen van een scootmobiel? Laat het ons weten. Wij helpen u graag verder. Wilt u eerst meer informatie ontvangen? Vraag dan onze gratis brochure inclusief DVD aan of bel gratis: 0800 – 2020. Voor België: 0031 – 499582830.