Veilig, wendbaar en comfortabel

5 wielen van Quingo scootmobielen
welke scootmobiel past bij mij. Checklist met aankooptips

Overweegt u een scootmobiel te kopen? Omdat uw mobiliteit afneemt? Lopen gaat bijvoorbeeld steeds moeilijker, u bent sneller moe en/of buiten adem. Toch, wilt u graag eropuit. Zelfstandig allerlei dingen blijven ondernemen. Een scootmobiel is dan een fijne oplossing. Gebruik onze handige checklist met aankooptips voor een scootmobiel om uw eisen en wensen in kaart te brengen.

Welke scootmobiel past bij mij? Inventariseer het! 

Heeft u plannen om een scootmobiel aan te schaffen? Dan is het goed eerst uw wensen en mogelijkheden op een rij te zetten. Want, het aanbod elektrische voertuigen is zeer gevarieerd. Niet alleen heeft u de keuze uit verschillende modellen en maten, maar ook 3, 4 of 5 wielen plus vaste en opvouwbare scootmobielen. Laat uw gedachten er even over gaan. Vraag aan familie, vrienden en kennissen: Welke scootmobiel past bij mij? Praat erover en maak een overzicht van wat u wel en zeker niet wilt! Onze handige checklist met aankooptips voor een scootmboiel helpt u op weg.

Checklist met aankooptips voor een scootmobiel

Hieronder een aantal zaken om rekening mee te houden bij het kopen van een scootmobiel. Beantwoord de verschillende punten en noteer uw antwoorden. Zo bent u goed voorbereid op de aankoop van een scootmobiel.

– Scootmobiel voor binnen, buiten of allebei?

Het aanbod scootmobielen is zeer divers. U heeft de keus uit modellen voor gebruik in huis, naar het werk en om boodschappen doen. Maar, er zijn ook uitvoeringen waarmee u in uw buurt kunt rondrijden en zelfs lange tochten kunt maken. Zet even op papier waar u zoal de scootmobiel voor wilt gebruiken. Dat maakt kiezen van het juiste model een stuk gemakkelijker.

– Aankooptips scootmobiel: voor korte ritjes, lange afstanden of beiden?

Voor korte afstanden volstaat een standaard accu. Wilt u lange tochten maken? Dan is een zwaardere accu aan te raden. Want, daarmee kunt u meer kilometers rijden zonder de accu te moeten opladen (= grotere actieradius).

– Stabiliteit, hoe belangrijk is dat voor u?

Gaat u op pad met een scootmobiel? Dan wilt u natuurlijk dat het voertuig stabiel op de weg ligt en veilig rijdt. Uit onderzoek blijkt dat een 5-wiel Quingo scootmobiel niet alleen comfortabeler is, maar ook veel stabieler. De kans dat u in een bocht of tijdens het op- en afrijden van een stoepje omvalt met een 5-wieler is nihil.

– Snelheid, hoe hard wilt u rijden?

Wij leveren 5-wiel scootmobielen met een maximumsnelheid van 7 km/u, maar ook uitvoeringen die wel 18 km/u halen. Dit laatste voertuig is bijvoorbeeld een goed alternatief voor de auto of fiets. Deze scootmobiel zit uiterst comfortabel, is zeer veilig en ook geschikt om mee op de weg te rijden.

– Scootmobiel meenemen in de auto?

Wilt u graag uw scootmobiel overal mee naartoe nemen? Een belangrijke aankooptip voor een scootmobiel is dan ook de opvouwbare modellen eens te checken. Zo is de uitneembare Quingo Flyte2 een mooi voorbeeld handzaamheid en gebruiksvriendelijkheid. Bij de introductie werd deze vouwscootmobiel zelfs uitgeroepen tot ‘Scootmobiel van het jaar’. Dit opvouwbare model past namelijk in een kleine kofferbak, u laadt en lost het voertuig automatisch dankzij het speciale Flyte station en dat allemaal binnen 1 minuut! Een andere optie is een demontabele scootmobiel, zoals onze nieuwe Quingo Ultra. Zeer licht en compact en daardoor eveneens makkelijk mee te nemen in de auto. Wilt u de scootmobiel niet meenemen? Dan voldoet een vast model scootmobiel.

– Hoe comfortabel moet uw scootmobiel zijn?

Gaat u lange toertochten met de scootmobiel maken? Dan is een ergonomisch verantwoorde stoel plus goede vering heerlijk. Het zorgt dat u onbezorgd kunt genieten van een rit. Of wilt u de scootmobiel vooral in en om het huis gebruiken? Stel uzelf die vraag, want er zijn verschillende opties. Van kleine basic modellen voor de korte afstanden en robuuste uitvoeringen om lange ritten mee te maken. Alleen of anderen. Zelfs fietsers.

– Budget, hoeveel wilt u besteden aan een scootmobiel? 

Besluit u een scootmobiel te kopen? Schrijf uw voorkeuren op en bepaal uw budget. Check eventueel ook onze blog over: wat een scootmobiel kost. Over het algemeen geldt in de wereld van de scootmobielen: goedkoop is duurkoop. Want, de scootmobiel kent zo z’n beperkingen als het gaat om stabiliteit, comfort en draaicirkel. Bovendien levert niet iedere aanbieder service aan huis. Om die reden kan het verstandiger zijn een tweedehands 5-wieler aan te schaffen van het Vijfde Wiel dan een 3 of 4-wieler elders. Indien een nieuwe aanschaffen niet mogelijk is, zijn er demonstratie- en tweedehandsmodellen te koop. Bovendien is het soms ook mogelijk een scootmobiel via de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) vergoed te krijgen.

– Check of het mogelijk is een scootmobiel vergoed te krijgen via uw gemeente

Kunt u geen gebruik maken van openbare vervoersvoorzieningen in uw gemeente vanwege onder andere fysieke beperkingen? Dan is het tegenwoordig mogelijk een scootmobiel vergoed te krijgen van de gemeente via de Wmo. Uiteraard moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen. Echter, het loont de moeite om na te gaan of u voor een Wmo scootmobiel in aanmerking komt. Wilt u graag een 5-wiel scootmobiel en bent u benieuwd naar uw persoonlijke mogelijkheden inzake vergoeding? Quingo begeleidt de aanvraag vergoeding 5-wiel scootmobiel via Wmo.

– Uw lichaamsgewicht en wat wilt u zoal vervoeren met een scootmobiel?

De lichtere scootmobielen kunnen een gewicht van maximaal 100 kilo dragen. De zwaardere modellen daarentegen kunnen ruim 220 kilo aan. Houd daar zeker ook rekening mee als u een scootmobiel wilt aanschaffen.

– Accessoires, welke heeft u nodig op uw scootmobiel?

Er zijn allerlei extra’s verkrijgbaar voor scootmobielen. Van grotere manden, krukken- en rollatordragers tot verwarmde stuurgrepen plus achteruitkijkcamera’s. Welke heeft u echt nodig en voegen waarde toe en welke niet. Ga dat voor uzelf na.

Aankooptip scootmobiel kopen: maak altijd een proefrit!

Heeft u uw ideale scootmobiel gevonden? Maak dan altijd een proefrit op de scootmobiel naar keuze. Zo ervaart u aan den lijve hoe het vervoermiddel rijdt en of het bij u past. Zeker doen.

Wilt u kennismaken met de mogelijkheden die een 5-wiel Quingo scootmopbiel u biedt? Vraag dan een gratis proefrit bij u thuis aan.  Heeft u vragen naar aanleiding van de aankooptips voor een scootmobiel? Laat het ons weten. Wij helpen u graag verder. Wilt u eerst meer informatie ontvangen? Vraag dan onze gratis brochure inclusief DVD aan. Bel onze klantenservice op 0800-2020. 

Chat openen
1
Chat met een medewerker
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?